Επιχειρείν

Δυναμική παρουσία στην ANUGA από την Τρικαλινή επιχείριση Τasoulas Peppers.

 

Δυναμική παρουσία στην έκθεση ANUGA 2017 της Κολωνίας είχε η Τρικαλινή επιχείριση Τasoulas Peppers,πρώτης γενιάς του Θεόδωρου Τασούλα και των γιων του, η οποία  βρέθηκε στο επίκεντρο της μεγαλύτερης Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών στον κόσμο πραγματοποιώντας κατ’ ιδίαν συναντήσεις (Β2Β) με εκπροσώπους της διεθνούς αγοράς. Η Τρικαλινή επιχείριση παρουσίασε μια πλούσια γκάμα δίδοντας  ιδιαίτερη βαρύτητα στην προβολή των προϊόντων  σε μία έκθεση που θεωρείται από τις κορυφαίες του κόσμου.anuga1

Η εταιρεία ΤΑΣΟΥΛΑΣ Ε.Π.Ε. αποτελεί ουσιαστικά μία ακόμη απόδειξη του πλούτου της θεσσαλικής γης και της ιδιαίτερης ποιότητας των ελληνικών προϊόντων. Με στόχο την αξιοποίηση του αγροτικού πλεονεκτήματος της περιοχής και μοναδικό εφόδιο, την πείρα των 15 και πλέον χρόνων του ιδιοκτήτη της στη μεταποίηση τροφίμων, η εταιρεία ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο χώρο του τουρσιού και συγκεκριμένα της πιπεριάς τουρσί, τον Ιούλιο του 2006, ως μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση.

Γρήγορα όμως, η δυναμική της ελληνικής πιπεριάς στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με την επιμονή της εταιρείας στην εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ποιότητας για τα προϊόντα της, προσέφεραν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, μετατρέποντας την ΤΑΣΟΥΛΑΣ Ε.Π.Ε., σε μία καθαρά εξαγωγική επιχείρηση, υψηλών προδιαγραφών.

Κάπως έτσι, οι 350 τόνοι πιπεριάς που επεξεργάστηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας, τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας της, έφθασαν τους 2.000 τόνους το 2013, με το 90% της παραγωγής της πλέον, να καταλήγει άμεσα ή έμμεσα στο εξωτερικό και κυρίως στις αγορές της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας.

Παράλληλα δε, η ΤΑΣΟΥΛΑΣ Ε.Π.Ε., έχει εξελιχθεί και σε ένα μικρό οικονομικό «πνεύμονα» της ευρύτερης περιοχής των Τρικάλων και της Καρδίτσας, καθώς στα 22 στρέμματα των ιδιόκτητων εγκαταστάσεων της εταιρείας, απασχολούνται σήμερα περισσότεροι από 50 εργαζόμενοι, με την εταιρεία να έχει υπογράψει και αποκλειστικές μακροχρόνιες συνεργασίες με δεκάδες παραγωγούς, στα 850 συνολικά γεωργικά στρέμματα των οποίων, περισσότεροι από 750 εργαζόμενοι φροντίζουν για τη συγκομιδή της εκλεκτής πρώτης ύλης.

Η ανάδειξη νέων ποικιλιών πιπεριάς και η ανάπτυξη μέσω της περαιτέρω διείσδυσης των τοπικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, αποτελούν πλέον τους επόμενους στόχους της ΤΑΣΟΥΛΑΣ Ε.Π.Ε., με γνώμονα πάντα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των αναγκών του κάθε πελάτη της ξεχωριστά και κατ΄επέκταση του κάθε καταναλωτή.

Η εταιρεία ΤΑΣΟΥΛΑΣ Ε.Π.Ε. εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας των τροφίμων ISO 22000:2005 και μελέτη HACCP για να εξασφαλίσει την ποιότητα των προϊόντων της.

Back to top button
Close
Close