Ειδήσεις

Δικηγόρος με Μισθό 24.000 ευρώ την ημέρα!

Η συνολική χασούρα για το σύλλογο του Μάντσεστερ από το διετή αποκλεισμό και το πρόστιμο – μαμούθ που του επιβλήθηκε υπολογίζεται στα 250 εκατ. ευρώ με πορείες που δεν ξεπερνούν τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (ως είθισται δηλαδή) και που δεν περιλαμβάνουν πιθανές ζημιές σε επίπεδο χορηγιών.

Ναι, οκ., η «καμπάνα» στη Σίτι δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (εν αντιθέσει με το πρόστιμο των 30 εκατ. ευρώ), ωστόσο είναι πρωτόγνωρος ο τρόπος με τον οποίο θα προσπαθήσει να ανατρέψει την απόφαση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας. Και αυτό γιατί την προσφυγή στο CAS ανέλαβε ένας δικηγόρος που θα αμείβεται με 24.000 ευρώ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ για να προσφέρει τις υπηρεσίες του!

Ο λόγος για τον 63χρονο Βρετανό Ντέιβιντ Πάνικ, ο οποίος αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους νομικούς στο Νησί και εκτόξευσε τις μετοχές του την τελευταία τετραετία, μπλοκάροντας δύο φορές το Brexit, με εντολέα της διάσημη υπέρμαχο του «Remain» Βρετανίδα επιχειρηματία και ακτιβίστρια Τζίνα Μίλερ.

Μισθός 24.000 ευρώ την ημέρα: Ο δικηγόρος - σταρ που προσέλαβε η Σίτι για τη μεγάλη ανατροπή

To 2017 η Μίλερ κατάφερε με συνήγορό της τον Πάνικ να εμποδίσει την Τερέζα Μέι να βγάλει τη Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πείθοντας το Ανώτατο Δικαστήριο ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει χωρίς τη συγκατάθεση του Κοινοβουλίου. Τον περασμένο Σεπτέμβριο εκπροσώπησε ξανά με επιτυχία την Μίλερ, στην προσπάθεια της να πείσει τον ανώτατο δικαστικό θεσμό της χώρας ότι η απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του Kοινοβουλίου που προκλήθηκε από τις εισηγήσεις του Μπόρις Τζόνσον στη βασίλισσα Ελισάβετ (με απώτερο σκοπό να μην έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης τη δυνατότητα να μπλοκάρουν το Brexit) ήταν παράνομη και άκυρη.

Ο Πάνικ, κατά την πολυετή διάρκεια της καριέρας του, έχει κληθεί για υποθέσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Μεταξύ άλλων έχει παρουσιαστεί σε δίκες στο Χονγκ Κονγκ, το Μπρουνέι, το Γιβραλτάτ, το Τρίνινταντ & Τομπάγκο, τις Παρθένες Νήσους, τις Βερμούδες και τα Νησιά Κέιμαν. Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του θεωρείται η υπεράσπιση ομοφυλόφιλων στρατιωτών το 1999, που δικαιώθηκαν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο έκρινε παράνομη την εκδίωξη τους από το στράτευμα λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού τους.

Ο επιφανής νομικός θα πρέπει να δώσει τώρα μάχη με το χρόνο για να ανατρέψει την απόφαση στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο, πριν από το τέλος της σεζόν και την οριστικοποίηση από την UEFA των ομάδων που θα παίξουν στα ευρωπαϊκά κύπελλα την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η είδηση προφανώς και είναι ελπιδοφόρα για τους οπαδούς της Σίτι, που διαπιστώνουν ότι ο σεΐχης Μανσούρ είναι διατεθειμένος να παίξει τα… ρέστα του για να αποδείξει στην UEFA ότι έχει κάνει λάθος. Ανάλογα ενθαρρυντική ήταν και η δήλωση απροθυμίας του Πεπ Γκουαρδιόλα να εγκαταλείψει το καράβι. Κόντρα στις περί του αντιθέτου εικασίες, ο Καταλανός τεχνικός δήλωσε βέβαιος ότι «θα παίξουμε του χρόνου στην Ευρώπη» και διέψευσε με έμφαση τα σενάρια σχετικά με το μέλλον του, ξεκαθαρίζοντας ότι «αν δεν με απολύσουν θέλω να μείνω περισσότερο και απ’ ότι αναγράφει το συμβόλαιο μου…».

Μετά από τη δήλωση… αιώνιας αφοσίωσης του Πεπ και την πρόσληψη του Πάνικ κοινώς, το τελευταίο που βγάζει προς τα έξω η Σίτι είναι ότι την έχει πιάσει… πανικός.

Back to top button
Close
Close