Τρίκαλα

Διευκόλυνση της διέλευσης πεζών και ΑμεΑ και ανάδειξη του μνημείου από τον απομάκρυνση περιπτέρου

Στην απελευθέρωση ζωτικού κοινόχρηστου χώρου στην οδό Στρατηγού Σαράφη και Στουρνάρα , στη βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής και, κυρίως, στη διευκόλυνση της διέλευσης πεζών και ΑμεΑ, αναμένεται να συμβάλει η αποξήλωση περιπτέρου, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, από συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρικκαίων .
Το συγκεκριμένο περίπτερο, καταλάμβανε μεγάλο μέρος του πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα  να μένει ελάχιστος χώρος για την κίνηση των πεζών και των ΑΜΕΑ. Με την απομάκρυνσή του επιλύονται τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα του πεζοδρομίου σε ένα κομβικό σημείο της πόλης, ενώ βελτιώνεται αισθητά η κίνηση σε ένα πολυσύχναστο σημείο. ενώ παράλληλα αναδείχνεται το ιδιόκτητο κτίσμα  το περίφημο Χαμάμ , ένα ιστορικό μνημείο του 17ο ου αιώνα 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, προηγήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου.
Ειδικότερα διακοπή εργασιών και ρεύματος, ανάκληση της άδειας εκμετάλλευσης του περιπτέρου λόγω έλλειψης διάδοχης κατάστασης της ιδιοκτήτριας, καθώς και συνταξιοδότησης του μισθωτή, ενώ η απομάκρυνση του κουβουκλίου έγινε με δαπάνη του Δήμου.
cz

Back to top button
Close
Close