Τρίκαλα

Διαφάνεια για το έργο των Κοινωνικών Δομών του Δ. Τρικκαίων, απολογισμός τετραμήνου για 4 Δομές.

 

Με την ίδια ένταση συνεχίζονται οι δράσεις του Δήμου Τρικκαίων για την ελάφρυνση συμπολιτών που αντιμετωπίζουν συνέπειες της κρίσης. Το κοινωνικό δίχτυ προστασίας που απλώθηκε από το 2014 ενισχύθηκε με τη συνδρομή του προγράμματος «Συνεισφέρω» και της «Συνειρμός» αμκε. Ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει τις δράσεις αυτές, υλοποιώντας το πρόγραμμα για τη «Δημιουργία Κοινωνικού Εστιατορίου και Ανοικτού Κέντρου Ημέρας Αστέγων Δ. Τρικκαίων». με τη συνεργασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας  και απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού εντάχθηκε το συγκεκριμένο έργο στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές στήριξης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού» του Ε.Π. «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014 – 2020».
Πρόκειται για έργο που περιλαμβάνει:
– Αναβάθμιση κτιριακών υποδομών για το Κοινωνικό Εστιατόριο και το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων Δ. Τρικκαίων
– Προμήθεια εξοπλισμού Κοινωνικού Εστιατορίου Δ. Τρικκαίων
Στο μεσοδιάστημα, το πρόγραμμα «Συνεισφέρω συνεχίζει να υλοποιείται με σημαντική προσφορά στους τρικαλινούς. Ο απολογισμός του, για το τετράμηνο Μάιος – Αύγουστος 2018, δείχνει σημαντική προσφορά σε συμπολίτες, σε διαφορετικά επίπεδα. Συγκεκριμένα, ανά Δομή, τα αποτελέσματα είναι:

 

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Σύνολο οικογενειών  που εξυπηρετήθηκαν 224
Σύνολο ατόμων που εξυπηρετήθηκαν 568
Συνολική αξία των προϊόντων που χορηγήθηκαν 18.909 €

 

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του Δήμου Τρικκαίων  παρέχει δωρεάν τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, είδη   ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα, είδη οικιακού εξοπλισμού κ.λπ., σε  οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες.

Για να χορηγήσετε προϊόντα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, μπορείτε να το επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στο 24310-26880, προκειμένου να τα παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του.

Λειτουργεί από  Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 9 π.μ. ως τις 5 μ.μ. στη Συνοικία του Αγ. Οικουμενίου.

Τηλ. 24310 26880

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

Δημότες που εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση 21
Δημότες που εξυπηρετούνται περιστασιακά 10

 

Το ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ του Δήμου Τρικκαίων απευθύνεται σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες που κατοικούν σε ακατάλληλα σπίτια, ή σε σπίτια που δεν διαθέτουν τις βασικές υπηρεσίες (ηλεκτρ. ρεύμα, νερό), ή σε σπίτια χωρίς επαρκείς χώρους κλπ.

Παρέχει καθημερινά υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και ψυχαγωγία.

Λειτουργεί στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφοαπό Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 10 π.μ.   ως τις 4 μ.μ.

Τηλ. 24310-25402

 

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Σύνολο οικογενειών  που εξυπηρετήθηκαν 93

 

Αριθμός ολοκληρωμένων γευμάτων που διατέθηκαν 17.040
Αξία των γευμάτων που διατέθηκαν (κατ’ εκτίμηση) 85.200 €

 

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ του Δήμου Τρικκαίων παρέχει δωρεάν γεύματα και εξασφαλίζει την καθημερινή σίτιση οικονομικά αδύναμων συμπολιτών και των οικογενειών τους.

Για να χορηγήσετε μερίδες φαγητού στο Κοινωνικό Εστιατόριο, παρακαλείσθε να τηλεφωνείτε στο 24310-25400, προκειμένου να τις παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του Εστιατορίου.

Λειτουργεί στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφοόλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τις 10 π.μ. ως τις 4 μ.μ.

Τηλ. 24310 25400

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται με ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ  ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

 

Δημότες που εξυπηρετούνται με φάρμακα τακτικά (σε μηνιαία ή διμηνιαία βάση) 143
Δημότες που εξυπηρετήθηκαν με φάρμακα περιστασιακά 94
Αξία των φαρμάκων που χορηγήθηκαν 15.500 €

 

Το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ του Δήμου Τρικκαίων  χορηγεί σε  οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα.

Για να χορηγήσετε φάρμακα κλπ υλικά στο Κοινωνικό Φαρμακείο, μπορείτε να το επισκέπτεστε ή να τηλεφωνείτε στο 24310-25600 για να τα παραλάβει από τον χώρο σας το προσωπικό του Φαρμακείου.

 Λειτουργεί στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου Τρικάλων, Καρδίτσης 56, στον 1ο όροφο από Δευτέρα ως Παρασκευή, 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ.

Τηλ. 24310 25600

Η λειτουργία της δομής χρηματοδοτείται μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας.

 

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Back to top button
Close
Close