Design

Διακοσμήστε τον χώρο σας ανάλογα με το ζώδιό σας

Συμβουλές και tips που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε την ιδανική αναβάθμιση στο interior design σας

 

Ο προσωπικός μας χώρος, συχνά αποτελεί το Νο1 καταφύγιο για εμάς και τους αγαπημένους μας, ενώ πολλές φορές λειτουργεί ως το ησυχαστήριο που πάντα αναζητούσαμε. Είναι πολύ λογικό λοιπόν, να επιθυμούμε να το διακοσμήσουμε με τα καλύτερα trends, αλλά και με το interior design που μας ταιριάζει. Πώς όμως θα αποφασίσουμε εάν τα χρώματα που έχουμε επιλέξει μας ταιριάζουν ή αν τα items που έχουμε συνδυάσει στους χώρους του μας αντιπροσωπεύουν; Εκεί έρχονται τα αγαπημένα μας άστρα…

Επιλέξτε τη διακόσμηση που σας αντιπροσωπεύει με βάση το ζώδιο σας και πάρτε μια ιδέα, αν είστε ο τύπος μιας πιο μαξιμαλιστικής ή μινιμαλιστικής προσέγγισης. Αγαπήστε την κατοικία σας μέσα από ξεχωριστές επιλογές που χαρακτηρίζουν τον καθένα σας κι εμπνευστείτε από τις παρακάτω συμβουλές design που προσεγγίζουν και τους 12 εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου!

Κριός

1.jpg

Πρώτος του Ζωδιακού κύκλου, ο Κριός χαρακτηρίζεται από έναν τολμηρό και φιλόδοξο χαρακτήρα, που τον παρακινεί να προηγείται μιας τάσης. Ένα σύγχρονο, λοιπόν σπίτι θα κάνει έναν Κριό να αισθάνεται πιο κομψός. Τα υλικά που επιλέγει μπορεί μερικές φορές να ποικίλουν, όπως το μέταλλο ή το γυαλί, που καταφέρνουν να τον κάνουν να αισθάνεται δυναμικός, χωρίς να υπερβάλλει ωστόσο. Μια κομψή ερμηνεία της ανάμειξης διάφορων μετάλλων, χρωμάτων και υλικών με δραματικό τρόπο αποτελεί την ιδανική επιλογή για το συγκεκριμένο ζώδιο.

Ταύρος

2-4qIj3.jpg

Ένας Ταύρος είναι βουκολικός και γαλήνιος. Του αρέσει να περιβάλλεται από αντικείμενα που του θυμίζουν τη γη και ό,τι συνεπάγεται με αυτήν. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα ρουστίκ design θα φέρει ζεστασιά στο σπίτι του. Μάλιστα, η αίσθηση ότι τα έπιπλα του ταιριάζουν υπέροχα και στην ύπαιθρο, του δημιουργούν ένα συναίσθημα ευχαρίστησης και απλότητας, σε συνδυασμό με την κομψότητα που τον διακατέχει. Ουδέτερα χρώματα και ιδιαίτερα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα κάνουν κάθε Ταύρο να αισθάνεται τον χώρο του οικείο.

Δίδυμος

3-lDoxl.jpg

Φιλικοί και ίσως λίγο μυστηριώδεις, οι Δίδυμοι αποτελούν τις απόλυτες κοινωνικές «πεταλούδες». Όταν πρόκειται για ξέγνοιαστο αυθορμητισμό, ο Δίδυμος είναι ένα ζώδιο που τον αναδεικνύει συνεχώς. Το bohemian στιλ είναι εξαιρετικό γι’ αυτούς, καθώς τους επιτρέπει να αισθάνονται σαν παιδική χαρά. Εμπιστεύονται έμπειρους τεχνίτες από όλο τον κόσμο και αγαπούν τη sustainable και πρωτότυπη διακόσμηση στο σπίτι, μαζί με μια φιλόξενη αισθητική.

Καρκίνος

4-Jo99L.jpg

Οι Καρκίνοι είναι εξαιρετικά διαισθητικοί και κυβερνώνται από το Φεγγάρι, το οποίο αντιπροσωπεύει το λεγόμενο self-care, την άνεση και τη μητρική αύρα. Αυτό, φυσικά σημαίνει ότι τείνουν να είναι περισσότερο old school στις επιλογές τους. Είτε πρόκειται για διακοσμητικά, είτε για έπιπλα από ξύλο προτιμούν οτιδήποτε μοιάζει νοσταλγικό, σα να βγήκε από παλιά ταινία.

Λέων

5.jpeg

Ο βασιλιάς -ή η βασίλισσα της ζωδιακής «ζούγκλας», ο Λέων, είναι ζωηρός, σίγουρος και παθιασμένος. Αγαπά το προσκήνιο κι επειδή κυβερνάται από τον ήλιο, είναι γεμάτος φως και ζωντάνια. Αυτό τον κάνει αρκετά ευχάριστο. Έτσι λοιπόν, του ταιριάζουν απόλυτα οι κομψοί και φιλόξενοι εσωτερικοί χώροι, που μπορούν να συνδυάσουν ακόμη κι έπιπλα από χάλυβα, γυαλί, αλλά κι εξίσου ιδιαίτερες luxurious επιλογές. The good thing: Θα είναι δύσκολο να βρείτε μια επιλογή που δε λειτουργεί ιδανικά για τους Λέοντες.

Παρθένος

6.jpeg

Ο τελειομανής Παρθένος εκτιμά την ευαισθησία και την προσοχή στη λεπτομέρεια. Γι’ αυτό το σύγχρονο στιλ λειτουργεί καλύτερα στη διακόσμηση του σπιτιού του. Πρόκειται για ένα ζώδιο που είναι βαθιά συνδεδεμένο με την πραγματικότητα, την οποία βιώνει στην καθημερινότητά του. Συχνά θα επιλέξει τη σκανδιναβική διακόσμηση, που επικεντρώνεται στη δημιουργία σύγχρονου σχεδιασμού με σουηδικές ευαισθησίες, καλώντας το εν λόγω ζώδιο σε «μελλοντικά κλασικά σχεδιαστικά» μονοπάτια.

Ζυγός

diakosmisianalogamezodio.jpg

Κυριαρχείται από την Αφροδίτη, τον πλανήτη που κυβερνά την αγάπη, έτσι λοιπόν, ο Ζυγός λατρεύει την τέχνη και γι’ αυτό συχνά, επιθυμεί να φιλοξενεί στο σπίτι του κάποιο εικαστικό και όχι μόνο έργο. Αποτελούν κι αυτοί λάτρεις της σκανδιναβικής αισθητικής και αγαπούν οτιδήποτε μοιάζει λειτουργικό και συνάμα αποπνέει έναν καλλιτεχνικό αέρα. Ιδανική επιλογή: Τα γλυπτά στοιχεία, ενώ ιδανικό design για το ζώδιο αποτελεί ο μινιμαλισμός με ένα σύγχρονο twist.

Σκορπιός

7-LqqlB.jpg

Ένα από τα πιο έντονα και παρεξηγημένα ζώδια του ζωδιακού κύκλου, ο Σκορπιός ζει συναισθηματικά όλη την ώρα. Του αρέσει καλύτερα το μινιμαλιστικό περιβάλλον, γιατί τους επιτρέπει να απομονώνονται και να μην αποσπούν την προσοχή τους με statement αντικείμενα. Ένας Σκορπιός επιθυμεί να υπνωτίζει τους καλεσμένους στον χώρο του. Το ιαπωνικό design του ταιριάζει γάντι, καθώς του δημιουργεί τα κατάλληλα vibes ευημερίας, ενώ τον κάνει πιο προσιτό.

Τοξότης

8-mhEf3.jpg

Οι λάτρεις της περιπέτειας ασχολούνται συνεχώς με το κυνήγι και οτιδήποτε νέο και συναρπαστικό. Το ωραίο, πολυτελές και λίγο δραματικό design ταιριάζει απόλυτα στον Τοξότη, καθώς του επιβάλλει μια πιο λαμπερή αισθητική στο σπίτι. Σχέδια μοναδικά, διασκεδαστικά και πρωτότυπα αποτελούν την αδυναμία του, ενώ θα βρείτε σίγουρα από ένα statement κομμάτι σε κάθε δωμάτιο της κατοικίας του.

Αιγόκερως

9.jpg

Από όλα τα άστρα του ζωδιακού κύκλου, οι Αιγόκεροι απολαμβάνουν έναν δυναμικό και κλασικό σχεδιασμό, αφού έχουν μια βαθιά σύνδεση με την ιστορία. Δεδομένου ότι ο Αιγόκερως είναι το τελευταίο ζώδιο του έτους, φαίνεται ότι έχει μάθει από τα λάθη των προηγούμενων. Γεγονός που τους καθιστά περισσότερο σοφούς και συνειδητοποιημένους. Γι’ αυτό και οι πιο vintage επιλογές αποτελούν την κατάλληλη επιλογή για εκείνους. Παίρνοντας έμπνευση από το παρελθόν με μια μοναδική, σύγχρονη συστροφή, οι Αιγόκεροι δε θα αλλάξουν ποτέ ένα τέτοιο design.

Υδροχόος

10.jpg

Breezy και ιδιόμορφοι, μην αφήσετε έναν Υδροχόο να σας ξεγελάσει: Αυτός ο εκπρόσωπος του νερού είναι στην πραγματικότητα ένα ζώδιο του αέρα και γι’ αυτό διαθέτει μία ελεύθερη και πνευματική προσωπικότητα. Η urban αισθητική, εμπνευσμένη από την industrial διακόσμηση, συνδυάζει την ομορφιά με το εκτεθειμένο τούβλο και το ξύλο, κάνοντας τον Υδροχόο να απολαύσει όλες τις δυνατότητες που προσφέρει ένα τέτοιο σπίτι, οι οποίες είναι πρακτικά απεριόριστες! Καθαρές γραμμές, αστικό στιλ και luxurious υφάσματα υψηλής ποιότητας είναι η αδυναμία του, καθώς ενισχύουν την πνευματική αισθητική του.

Ιχθύς

12.jpeg

Ο συναισθηματικός Ιχθύς αισθάνεται συνδεδεμένος με το νερό, γι’ αυτό το navy στιλ αναδεικνύει τον καλύτερο εαυτό των αγαπημένων ψαριών. Οι Ιχθείς δεν επιθυμούν να αισθάνονται ποτέ κλειστοφοβικές τάσεις -ιδιαίτερα στον χώρο τους. Όπως και η θάλασσα, επιβάλλεται να παραμένουν πάντα ελεύθεροι. Μία φρέσκια κι εμπνευσμένη διακόσμηση αποτελεί την ιδανική επιλογή για εκείνους, ενώ το λευκό και loose στιλ τους χαλαρώνει. Σε ό,τι αφορά τις υφές, τα ψάρια αγαπούν τα φυσικά υλικά, όπως και τα λινά υφάσματα.

Back to top button
Close
Close