Πολιτισμός

Διαγωνισμός για μικρούς ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

διαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο διαγωνισμός ρομποτικής που καλλιεργεί το ερευνητικό ενδιαφέρον των παιδιών και διοργανώνεται στις 11 και 12 Νοεμβρίου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η προκριματική φάση σε επίπεδο Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο. Οι διακριθέντες θα συμμετάσχουν στην επόμενη πανελλαδική αναμέτρηση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να αναδειχθεί η dream team των νεαρών ερευνητών, που θα ταξιδέψει στην Αμερική για την τελική διεθνή φάση του διαγωνισμού.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού που έχει ως θέμα το νερό, παρουσιάστηκε προχθές σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Τσικρίκη με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε εκτενώς η πίστα και οι αποστολές του διαγωνισμού FFL, που δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να εργαστούν με καινοτόμα εργαλεία όπως είναι η ρομποτική. Αποκλειστικός διοργανωτής σε επίπεδο Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη φιλεκπαιδευτική οργάνωση Εduact με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Back to top button
Close
Close