MUST Read

Δεν είναι καλά τα πράγματα και στην εμπορική αγορά των Τρικάλων

Αβεβαιότητα και αγωνία κυριαρχούν στους παράγοντες της αγοράς καθώς την «επόμενη μέρα» της πανδημίας επιχειρηματίες και εργαζόμενοι βαδίζουν σε ναρκοθετημένο περιβάλλον. Η νέα «κανονικότητα» που διαμόρφωσε η επέλαση του κορονοϊού προβληματίζει επιχειρήσεις και υπαλλήλους με την κατακόρυφη πτώση τζίρων, εισοδημάτων και την ελαστικοποίηση της εργασίας να προκαλούν ανασφάλεια για το μέλλον.

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση για την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά φαίνεται πως δεν επαρκούν για να καλύψουν την πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που παλεύουν για την επιβίωση τους ενώ η ζήτηση σημειώνει κατακόρυφη πτώση.

Οι συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, απόρροια της υγειονομικής κρίσης, οι υπέρογκοι φόροι και οι υψηλές εισφορές στερούν πολύτιμη ρευστότητα από τις επιχειρήσεις που δίνουν αγώνα για να σταθούν όρθιες μέσα σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση κι ενώ έχει προηγηθεί μία δεκαετής οικονομική κρίση ενώ από την άλλη πλευρά οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη συμπίεση των εισοδημάτων τους και την εργασιακή ανασφάλεια. Επιχειρείν και κόσμος της εργασίας, καλούνται να ισορροπήσουν σε τεντωμένο σχοινί.

cz

Back to top button
Close
Close