Beauty expertsΕπιχειρείν

 Δήμητρα Κατσαφάδου: Από την κατσαρόλα του σπιτιού της, στις μεγάλες εμπορικές αγορές με το brand La Vie en Rose!

Η La Vie En Rose, απαριθμεί πάνω από δεκαπέντε καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο.

 

Η Δήμητρα Κατσαφάδου, η χημικός – ερευνήτρια είναι η γυναίκα που όλες θα ‘θέλαν να είναι φίλη τους. Αγαπά τις γυναίκες, τις νοιάζεται, δουλεύει κατά κύριο λόγο για αυτές και πάντα είναι ένα βήμα μπροστά σε ότι αφορά την περιποίησή τους. Μας υποδέχτηκε στο εργαστήριό της, στην Αγία Παρασκευή και μας μίλησε για την αρχή της καριέρας της, τις διακρίσεις της, τις δυσκολίες που πέρασε και τα οράματά της!

Της Βασιλικής Μπασιούρη

Από υπάλληλος πολυεθνικής εταιρίας, πως πήρατε την απόφαση να παραιτηθείτε και να κάνετε αυτό που ονειρευόσασταν;

Δ.Κ.: Δεν υπάρχει μεγάλο πνεύμα, χωρίς μια δόση παραλογισμού! Πιστεύω πως υπάρχει τρέλα, που εάν την αξιοποιήσουμε σωστά, μπορεί να γίνει καλλιτεχνία, δημιουργία και εάν παντρευτούν σωστά μπορούν να φτιάξουν ωραία πράγματα. Όπως οι δικές μας κρέμες! Η ιστορία μου, δεν ξεκινάει όταν παραιτήθηκα.. .αλλά όταν πήρα τρομερή μη αποδοχή από το οικογενειακό μου περιβάλλον, “μπούλινγκ” κανονικό. Οι δικοί μου μένανε στην Αγία Παρασκευή και εγώ είχα νοικιάσει ένα διαμέρισμα στο Μενίδι και κοιμόμουν κυριολεκτικά στο πάτωμα. Ξεκίνησα από το πάτωμα! Εκχύλιζα τα φυτά, έπαιρνα από την πατρίδα μου – από μια κυρία – βασιλικό πολτό, πρόπολη και μελισσοκέρι Ταυγέτου. Και κάπως έτσι, στο πάτωμα στο Μενίδι, δημιούργησα καλλυντικά, με την ιδιότητα της χημικού.

Έτσι λοιπόν, από το πάτωμα του σπιτιού, έχετε δημιουργήσει μια εταιρία, με κεντρικό πρόσωπο εσάς και με τεράστια απήχηση, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Δ.Κ.: Το λέτε και εκτός ότι δεν μπορώ να το πιστέψω και συγκινούμαι, σκέφτομαι πως από το πάτωμα και την κατσαρόλα, έως σήμερα έχουν περάσει άπειρες στιγμές! Παρακολούθησα σεμινάρια, διάβασα πάρα πολύ, δεν ήμουν εξειδικευμένη στο αντικείμενο αυτό. Εάν μπορώ να το πω λαϊκά “Έχω φτύσει αίμα”. Έκοβα λινάτσα, έπαιρνα πρώτες ύλες με πίστωση, λίγα – λίγα, ανέβαζα συνεχώς το επίπεδο. Αλλά από το να γίνει η κρέμα, να πάρουμε την πιστοποίηση, να περάσουμε τα challenge test, την έγκριση του ΕΟΦ και άλλες πάρα πολλές χρονοβόρες διαδικασίες. Συνολικά από την πρώτη στιγμή, περάσανε τρεισήμισι χρόνια. Γενικά “Ζω ένα όνειρο!” Γι’ αυτό παρακινώ όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης, είτε σωματική – είτε ψυχολογική, να ακούνε την εσωτερική τους φωνή, γιατί αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούνε. Θα έρθει κάτι καινούργιο, με ανοιχτούς ορίζοντες ψυχής.

«Μέσα μου κάτι με έτρωγε! Σα να μου έλεγε: «Δήμητρα πρέπει να κάνεις κάτι διαφορετικό.»

Τι πιστεύετε ότι ήταν αυτό που τράβηξε τον κόσμο κοντά σας; Σας εμπιστεύτηκε και είδε αποτελέσματα που με αντίστοιχα προϊόντα άλλων μεγαλύτερων εταιρειών δεν είδε;

Δ.Κ.: Η Ελλάδα μας και οι ελληνικές πρώτες ύλες δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από καμία κολοσσό εταιρία. Ίσα – ίσα, πολλές φορές θεωρώ πως αυτές οι εταιρίες αρκετές φορές αντιγράφουν τις ελληνικές. Χρησιμοποιούμε κρόκο Κοζάνης, χαμομήλι, καλέντουλα, μελισσοκέρι, μαστίχα Χίου, άκρως ελληνικές πρώτες ύλες, διανθισμένες με πιο luxury προτάσεις. Ο κόσμος βλέπει αποτέλεσμα και εγώ προσωπικά, πετάω αρκετά καζάνια που δεν πληρούν το 100% της ποιότητας. Εάν δεν έχουν το τέλειο αποτέλεσμα, δε συμβιβάζομαι να το βγάλω στην αγορά. Πάντα λέω την αλήθεια μου, αυτό με χαρακτηρίζει, σε βαθμό κακουργήματος! Εάν υπάρχουν δυσαρεστημένοι πελάτες, τους εξυπηρετώ προσωπικά, προσπαθώ να βρω τι είναι αυτό που τους ταιριάζει και φυσικά γίνεται αντικατάσταση των προϊόντων. Κάτι που στις μεγάλες εταιρίες δε γίνεται σαφώς! Κάθε ένας είναι ξεχωριστός!

 

Στους περισσότερους διαγωνισμούς έχετε κατακτήσει τα βραβεία. Τι πιστεύετε πως σας έφτασε εκεί; Οι πρώτες ύλες και πως είστε κατά πάνω; Ή κάποιο άλλο μυστικό σας;

Δ.Κ.: Νομίζω ο συνδυασμός. Βάζουμε για παράδειγμα, πλατίνα, ασήμι, φύλλα χρυσού, σκόνη από μαργαριτάρι, μαζί με τους θησαυρούς της γης. Όταν παντρέψεις όλα αυτά μαζί, έχεις το πιο αυθεντικό προϊόν. Αυτό ακριβώς είναι η La Vie en Rose. Αυτή είμαι εγώ!

Εάν βρεις αυτό που είσαι γεννημένος να κάνεις, είσαι ευτυχισμένος! Εγώ σε αυτό το κομμάτι είμαι πλήρης!

Εσείς είστε μια νέα γυναίκα, με εντυπωσιακή εμφάνιση. Τι κάνετε για τον εαυτό σας;

Δ.Κ.: Βάζω μόνο τα δικά μας προϊόντα πραγματικά. Αποφεύγω να χρησιμοποιώ κοινότυπα καλλυντικά του εμπορίου. Σκεφτόμαστε να φτιάξουμε ολοκληρωμένη σειρά καλλυντικών vegan, χωρίς χρωστικά και επιβλαβείς ουσίες. Στις πωλήσεις ξεχωρίζει πολύ το αδυνάτισμα. Εγώ ήμουν 20 κιλά παραπάνω και αποφάσισα να κάνω μια αδυνατιστική σειρά πρώτα για μένα και μετά για όλες τις φίλες μου. Με αυτά τα τρία αδυνατιστικά και ισορροπημένη διατροφή είδα πολύ άμεσα αποτελέσματα. Ξεχωρίζουμε επίσης, για την κρέμα ματιών, το λάδι μαλλιών και έχουμε βραβευτεί για αυτά, που φτιάχνονται με ζωντανό μύκητα, που καλλιεργείται στο εργαστήριό μας.

Είστε προσιτή τόσο στους καταναλωτές, άλλο τόσο και στο προσωπικό σας. 

Δ.Κ.: Δε γίνεται να είμαι διαφορετική. Έτσι είμαι από τη φύση μου. Κάποια στιγμή, όλοι χαιρετάμε και φεύγουμε. Θέλω να λένε, εκτός ότι η Δημητρούλα έκανε ωραίες κρέμες, πως ήταν και καλός άνθρωπος. Αυτό μετράει πάνω απ’ όλα. Το όνειρό μου είναι, ότι κέρδος έχουμε, να πάει σε βοήθεια, σε ευπαθείς ομάδες. Θέλω να κάνω ίδρυμα, για ηλικιωμένους ανθρώπους και εγκαταλελειμμένα παιδιά. Γιατί μεγάλωσα με τη γιαγιά μου και έχω επηρεαστεί πάρα πάρα πολύ από αυτό, τρεις στόχους έχω στη ζωή μου. Να βοηθήσω όσο μπορώ τα εγκαταλελειμένα μωρά, και τα μωρά της τρίτης ηλικίας, παππούδες και γιαγιάδες και κλείνοντας, να σταματήσει ο κόσμος να κακοποιεί τα ζώα.

Πάντα λέω την αλήθεια μου. Αυτό με χαρακτηρίζει σε βαθμό κακουργήματος.

Έχουμε μπει στο καλοκαίρι! Με τη χρήση των αδυνατιστικών, προλαβαίνουμε να μαζευτούμε λίγο;

Δ.Κ.: Σας το λέω εγγυημένα πως η κυτταρίτιδα εξαφανίζεται! Με χρήση δύο φορές την ημέρα, πρωί – βράδυ, πάντα με απολεπιστικό σαπούνι και την τριπλέτα κατά της κυτταρίτιδας, βλέπεται άμεσα διαφορά, στην όψη, αλλά και σε πόντους. Στις 100 γυναίκες, οι 99 έχουν αποτελέσματα.

«Η εταιρία μας, La Vie En Rose, απαριθμεί πάνω από δεκαπέντε καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σύντομα, ετοιμαζόμαστε  να ανοίξουμε και στο εξωτερικό.»

Τι δεν ξέρουμε για εσάς; Χρόνος για προσωπική ζωή υπάρχει;

Δ.Κ.: Η μέρα μου ξεκινάει με πολλές έννοιες και φροντίδες. Έρχομαι στο εργαστήριο μας, βγαίνω σε live βίντεο και απαντώ σε όσες περισσότερες απορίες μπορώ και έτσι έχω επαφή με τον κόσμο. Στο παρελθόν ήμουν παντρεμένη, είχα ένα επίπονο διαζύγιο. Εκείνη την περίοδο οργίασε και η κατάθλιψή μου. Δε με άντεξε ο άνθρωπος! (γέλια) Εγώ είμαι πάρα πολύ της δουλειάς. Βέβαια και εκείνος είχε ένα θέμα με το αλκοόλ. Είχαμε μια δύσκολη σχέση, δε μπορούσαμε να συμβιώσουμε εύκολα. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι δύσκολες! Είμαι επιτυχημένη μέσα από τη δουλειά μου και ζω μικρές στιγμές ευτυχίας από διάφορα άλλα πράγματα! 

Σας περιμένουμε στο κατάστημα των Τρικάλων, να σας γνωρίσουμε από κοντά, Ιουλιέτας Αδάμ 8.

 

Back to top button
Close
Close