UncategorizedΕπιχειρείν

Γυναικεία υπόθεση η Τρικαλινή κρεοπώλης στα “ανδρικά” επαγγέλματα

«Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα στις γυναίκες αυτό το επάγγελμα».

Γυναίκες που τόλμησαν, διεκδίκησαν και πέτυχαν σε ανδροκρατούμενους τομείς.
«Οι άνδρες στοιχημάτιζαν την ώρα που θα τα παρατούσαμε και θα γυρνούσαμε σπίτι μας»
«Γιατί όταν θέλουμε μπορούμε», είπαν, το πίστεψαν, και κατάφεραν να ξεπεράσουν ακόμη και τις δικές τους προσδοκίες. Κάνοντας την αρχή «ισότητα στα δύο φύλα» πράξη, ανέτρεψαν τα παραδοσιακά δεδομένα και στον τόπο μας, αφού κατάφεραν να διεκδικήσουν και να κερδίσουν, άξια, μια θέση εργασίας σε τομείς στους οποίους μέχρι πρόσφατα μόνο άνδρες έβλεπε κανείς.

Ο λόγος για μια ακόμα γυναίκα την Τρικαλινή Γεωργία Τριχιά  που εδώ και μερικα  χρόνια αποφάσισε  ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο για το «ασθενές φύλο». Έτσι πήρε  και αυτήν στα χέρια της μια ξεχωριστή δουλειά που μέχρι πρότινος ήταν αμιγώς αντρική .

Γυρνώντας την πλάτη στα ταμπού και στις προκαταλήψεις που κρύβονταν πίσω από κάθε «ανδρικό» επάγγελμα,η Τρικαλινή επαγγελματίας διαθέτει πτυχίο Κρεοπώλη λόγω της σχολής κρεοπωλών που τελείωσε πριν από μια δεκαετία .Η σχέση της με το κρέας πάντως ξεκίνησε οικογενειακά καθώς οι γονείς της διαθέτουν  φάρμα με ζώα στον Αγιο Βησσαρίωνα .    Έτσι,είτε λόγω επαγγελματικής αποκατάστασης,  είτε λόγω πραγματική της αγάπη  για τη συγκεκριμένη εργασία, προσπάθησε και όχι μόνο κατάφερε να κάνει  αυτό που ήθελε , αλλά ξεχώρισε ανάμεσα στους καλούς του είδους τους!TRIKALAIDEES CZ

Το γεγονός ότι είμαι γένους θηλυκού δεν έχει καμία σχέση με το επάγγελμα που κάνω», μας δήλωσε χαρακτηριστικά η  Γεωργία. “Για μένα ήταν μια πρόκληση. Η δουλειά είναι πολλή και δύσκολη, εντούτοις δεν μπορώ χωρίς αυτή. Δεν μετάνιωσα ποτέ που εντάχθηκα σε αυτό το επάγγελμα . Τα κριτήρια που πρέπει να έχει κάποιος για να συμμετέχει σε τέτοιου είδους εργασία, είναι η ευελιξία και η υπομονή”. Η 31χρόνη Τρικαλινή κρεοπώλης η οποία στον ελεύθερο χρόνο της, ασχολείται με τον αθλητισμό, πήρε την απόφαση να ακολουθήσει ένα ιδιαίτερο επάγγελμα που όχι μόνο λίγοι το επιλέγουν στον τόπο μας, αλλά και οι περισσότεροι στο χώρο είναι γένους αρσενικού.

Ήταν, όμως, εύκολο να το δεχτεί το γύρω περιβάλλον;  «Οι αντιδράσεις από την οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον ήταν πολύ θετικές και ενθαρρυντικές και με έχουν στηρίξει πολύ κατά τη διάρκεια της δουλειάς μου . Ακόμα και τώρα στον χώρο εργασίας μου η αντιμετώπιση που έχω και εγώ και οι άλλες γυναίκες συνάδελφοι είναι η ίδια με την αντιμετώπιση που έχει ένας άνδρας συνάδελφος και δεν υπάρχει καμία διάκριση».

TRIKALAIDEES CZ

Back to top button
Close
Close