ΕπιχειρείνΤρίκαλα

Γραφή Μπράιγ και στο ταχυφαγείο ΑΣΣΟΣ κάνοντας το κατάστημα ακόμα πιο φιλικό σε ΑμεΑ

Ένα μικρό βήμα για την αυτόνομη διαβίωση ανθρώπων με προβλήματα όρασης πήρε την απόφαση  να διευκολύνει  την καθημερινότητα τους   και να ενισχύσει  την κοινωνική ισότητα,ο Άκης Βαρνακιώτης ιδιοκτήτης του γνωστού ταχυφαγείου στα Τρίκαλα ο Άσσος . Είναι ένα ακόμα  κατάστημα εστίασης στα Τρίκαλα που υιοθετεί τον κώδικα ανάγνωσης των μη βλεπόντων και που ενσωματώνει το σύστημα γραφής και ανάγνωσης των τυφλών στον κατάλογό τους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους να απολαύσουν το προνόμιο της αυτονομίας τους χωρίς να αποτελεί πρόβλημα η έλλειψη της όρασής τους.

Άγνοια έχουν οι περισσότεροι επαγγελματίες μαζικής εστίασης και αναψυχής για τον νόμο, που τους υποχρεώνει να διαθέτουν στα καταστήματα τους τιμοκαταλόγους σε μορφή braille. Καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής (εστιατόρια,καταστήματα γρήγορης εστίασης, ταβέρνες, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και λοιπά παρόμοια καταστήματα) πρέπει να διαθέτουν κατάλογους στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών braille. Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε στις 30 Αυγούστου 2017 (άρθρο 70),οι υπεύθυνοι των καταστημάτων οφείλουν να εξασφαλίζουν την πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία (Α.με.Α.) επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου.
Από το νομοθέτημα εξαιρούνται τα παραδοσιακά καφενεία ενώ για την παράλειψη της τήρησης τιμοκαταλόγων για τυφλούς επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ.

Back to top button
Close
Close