Τρίκαλα

Γκρίνια από τους Τρικαλινούς εμπόρους για την υποτονική κίνηση της περασμένης Κυριακής

«Υποτονική ήταν η κίνηση, την περασμένη  Κυριακή, στην αγορά των Τρικάλων , χωρίς κανένα εμπορικό ενδιαφέρον για τα ταμεία των καταστημάτων», σύμφωνα με εκτιμήσεις Τρικαλινών εμπόρων σύμφωνα με αυτές που κατέγραψε τουλάχιστον το trikalaidees .

Παρά τα μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων επί των αρχικών τιμών, σε πολλά προϊόντα στα εμπορικά καταστήματα των Τρικάλων  οι καταναλωτές κινήθηκαν συντηρητικά, κάνοντας έρευνα αγοράς και διαπιστώθηκε ότι δεν βιάστηκαν να κάνουν τα ψώνια τους, παρά απόλαυσαν τη μέρα τους στις καφετέριες και στα καταστήματα εστίασης.

Το γεγονός αυτό ενισχύει το αίτημα όλων των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας, που ζητούν την κατάργηση των πέντε εκ των οκτώ θεσμοθετημένων Κυριακών τον χρόνο, όπου λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα, καθώς υποστηρίζουν ότι « δεν έχουν εμπορικό ενδιαφέρον», σε αντίθεση με τις τρεις Κυριακές των εορταστικών διαστημάτων των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και του Πάσχα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ανθρώπων του κλάδου  από το καταναλωτικό κοινό δεν  λείπει , ούτε ο χρόνος, ούτε οι ώρες. Τα χρήματα είναι αυτά που κοινούν την εμπορική αγορά ..Πέρα απο τα παραπάνω πάντως η  μεγαλύτερη κίνηση καταναλωτών παρατηρήθηκε στα καταστήματα πολυεθνικών εταιρειών και στα μεγάλα  καταστήματα της Τρικαλινής αγοράς.

Η εκπτωτική περίοδος θα διαρκέσει έως και το τέλος Φεβρουαρίου, ενώ για τη Λάρισα θα παραταθεί για πέντε επιπλέον ημέρες (λόγω των ενδιάμεσων εκπτώσεων) και θα λήξει την Πέμπτη 5 Μαρτίου.

cz

Back to top button
Close
Close