Idees Sports

Γιορτή ποδοσφαίρου με το FutbolNet της Barcelona στο ΤΕΦΑΑ ΠΘ στα Τρίκαλα.

 

Μια μεγάλη γιορτή για το κλείσιμο του προγράμματος FutbolNet του ιδρύματος της μεγάλης και αγαπημένης σε όλους ομάδας της Barcelona θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20/6 στις 12.00 στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στα Τρίκαλα, από το οποίο εκπονείται το πρόγραμμα για το εαρινό εξάμηνο σε συνεργασία με το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (DRC Greece), τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και με την υποστήριξη του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και την e-trikala.

Την Πέμπτη 20/6, τα παιδιά που συμμετείχαν στο αντίστοιχο πρόγραμμα της Λάρισας θα φιλοξενηθούν στο ΤΕΦΑΑ ΠΘ στα Τρίκαλα και θα συμμετάσχουν σε ένα μικτό μίνι τουρνουά ποδοσφαίρου με δικούς τους κανόνες και  πολλές εκπλήξεις.

Μέσα από τον αθλητισμό  οι νέοι άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν ένα δίκτυο φίλων με κοινά ενδιαφέροντα, ενώ προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για προαγωγή ηθικών και κοινωνικών αξιών και αμβλύνει τις ανισότητες και προκαταλήψεις. Το αθλητικό περιβάλλον σέβεται και ενισχύει τη διαφορετικότητα, και παράλληλα αναπτύσσει την προσωπική και κοινωνική υπευθυνότητα ατόμων διαφορετικής πολιτισμικής προέλευσης, για την ομαλότερη ένταξή τους στην κοινωνία. Αυτούς τους στόχους προσπαθεί να επιτύχει το πρόγραμμα FutbolNet της Barcelona που εκπονείται σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο αυτή τη στιγμή με μεγάλη επιτυχία.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια, Έλληνες και πρόσφυγες μαθητές της πόλης διαφόρων ηλικιών που προήλθαν αρχικά από το 2ο, 3ο, 9ο Γυμνάσιο και 1ο ΕΠΑΛ και στη συνέχεια και από δημοτικά σχολεία. Στόχος του προγράμματος δεν ήταν η εκμάθηση δεξιοτήτων ποδοσφαίρου, αλλά μέσα από το ποδόσφαιρο  να διδαχθούν τα παιδιά  βασικές αρχές του αθλητισμού όπως τον σεβασμό, την προσπάθεια και την ομαδική δουλειά. Γι’ αυτό και στο πρόγραμμα  FutbolNet της Barcelona τα παιδιά όριζαν κάθε φορά  τους δικούς τους κανόνες.

Το ΤΕΦΑΑ ΠΘ είχε τη χαρά να συνεργαστεί με το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες για τη διεξαγωγή του προγράμματος, όσον αφορά στην εκπαίδευση των εκπαιδευτών του ΤΕΦΑΑ από το ίδρυμα της Barcelona, στην παροχή του αθλητικού εξοπλισμού και στην πολύτιμη μετακίνηση των παιδιών προς το ΤΕΦΑΑ 2 φορές την εβδομάδα.

Οι εκπαιδευτές του προγράμματος του ΤΕΦΑΑ παρείχαν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά με την επικουρική βοήθεια εθελοντών φοιτητών που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο διαφορετικό αυτό παιχνίδι του προγράμματος FutbolNet της Barcelona.

Το ΤΕΦΑΑ ΠΘ και το Δανικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι και ευχαριστούν το ίδρυμα της μεγάλης ομάδας της Barcelona για την ευκαιρία που δόθηκε στους διοργανωτές και στα παιδιά της περιοχής να γνωρίσουν και να επωφεληθούν από το πρόγραμμα FutbolNet. Tο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και την υποστήριξη του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ΤΕΦΑΑ ΠΘ ευχαριστεί επίσης το 3ο, 9ο, 2ο Γυμνάσιο της πόλης καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ και τους εκπαιδευτικούς τους, για τη συνεργασία τους και τη βοήθειά τους στη διεξαγωγή του προγράμματος.

Επίσης ευχαριστεί την τεχνική εταιρία Ιακωβάκης που στάθηκε αρωγός στη δημιουργία των γηπέδων του προγράμματος.

 

 

Back to top button
Close
Close