Idees Sports

Για πρώτη φορά αγώνες με Αλεξίπτωτο πλαγιάς στο Μουζάκι

Το Αεραθλητικό Σωματείο ΑΔΥΘΕ (Αερολέσχη Δυτικής Θεσσαλίας) με την υποστήριξη του ΔήμουΜουζακίου,διοργανώνουν το τριήμερο 21,22 και 23 Σεπτεμβρίου 2018,τον Πανελλήνιο Φιλικό αγώνα Αποστάσεων Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, «MOUZAKI XC ParaRace 2018 -Tandem X/C &TaskTraining».

Αθλητές Αλεξιπτώτου Πλαγιάς -παραπέντε , από Αεραθλητικά Σωματεία όλης της Ελλάδας, θα φιλοξενηθούν στο πανέμορφο φθινοπωρινό Μουζάκι, θα απογειωθούν από το πεδίο της Τ.Κ.Πορτής και θα πραγματοποιήσουν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων στην οροσειρά του Κόζιακα, χρωματίζοντας τους ουρανούς μας!

Σημειώνεται ότι Φιλικός αγώνας Αποστάσεων Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και η φετινή διοργάνωση θα αποτελέσει την αφετηρία για την ένταξη τέτοιου τύπου αγώνωναπό την επόμενη κιόλας χρονιά,στο πρωτάθλημαFAI.Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξιπτωτο πλαγια

Εξάλλου το Μουζάκι, αποτελεί εδώ και χρόνια πασίγνωστη περιοχή πτήσεων στην Ελληνική και διεθνή αεραθλητική κοινότητα του Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, αλλά και έναν δημοφιλή προορισμό για προπονήσεις αθλητών και πτήσεις αναψυχής, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς και φθινοπωρινούς μήνες.Αποτέλεσμα εικόνας για αλεξιπτωτο πλαγια

Για την διοργάνωση του 1ου Φιλικού Αγώνα Αποστάσεων Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός δήλωσε: «Καλωσορίζω με ιδιαίτερη θέρμη την πρωτοβουλία του Αεραθλητικού Σωματείου ΑΔΥΘΕ να διοργανώσει με τον Δήμο Μουζακίου στην πόλη μας, έναν πολύ σημαντικό αγώνα που θα αναδείξει τις ολοένα και αυξανόμενες τάσεις της κοινωνίας μας να ανακαλύπτει νέους τρόπους άθλησης και ψυχαγωγίας, απόλυτα συνδεδεμένους με το φυσικό περιβάλλον. Εμείς στον Δήμο Μουζακίου εδώ και αρκετά χρόνια έχουμε διαγνώσει αυτή την ανάγκη, γι’ αυτό και διεκδικούμε από την κεντρική εξουσία την υλοποίηση έργων που θα αξιοποιήσουν πλήρως τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας σε αυτόν τον τομέα. Ένα τέτοιο πλεονέκτημα είναι και η έντονη δραστηριότητα που σημειώνεται κάθε χρόνο στα φυσικά πεδία πτήσεων αλεξιπτώτου πλαγιάς της Πορτής και του Ελληνόπυργου. Διοργανώσεις όπως αυτή του Αεραθλητικού Σωματείου ΑΔΥΘΕ, που σχετίζονται άμεσα με τα εναλλακτικά αθλήματα θα έχουν πάντα την στήριξη της Δημοτικής μας Αρχής, καθώς συμβάλλουν τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου της να δημιουργήσει στον ΔήμοΜουζακίου έναν δυναμικό πυρήνα αεράθλησης, ελκυστικό για όλους τους αθλητές του είδους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εύχομαι απ’ την καρδιά μου στους διοργανωτές του 1ουΠανελλήνιου Φιλικού Αγώνα Αποστάσεων Αλεξιπτώτου Πλαγιάς να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και να φέρει τα προσδοκώμενα από όλους μας αποτελέσματα».

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του αγώνα

https://www.livetrack24.com/events/moyzaki18/elΑποτέλεσμα εικόνας για αλεξιπτωτο πλαγια

Back to top button
Close
Close