Ειδήσεις

Γιάννης Σίμος Μέλος της Ν.Ε Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ…..”Αλήθειες που δεν κρύβονται”

 

Μαρινάκης-Αλαφούζος παρέλαβαν αμφότεροι τις δυο μεγαλύτερες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου και κατάφεραν ο μεν ένας να καταστήσει τον Ολυμπιακό ανυπόληπτο ο δε άλλος να χρεοκοπήσει τον Παναθηναϊκό. Μας έκανε να ντρεπόμαστε που είμαστε Ολυμπιακοί, γιατί τον κατάντησε από ομάδα του λαού σε ομάδα των χρυσαυγιτών και όλο το κακό συναπάντημα.

Επειδή και οι δύο κατέχουν κανάλια και εφημερίδες, πιστεύουν  ότι , όπως διέλυσαν τις ομάδες, έτσι θα διαλύσουν και την Ελλάδα. Επαναφέροντας όλο εκείνο το σάπιο σύστημα που οδήγησε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Όμως πλανώνται πλάνην οικτράν , γιατί το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.

Μπορεί αυτή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην έσκισε με έναν νόμο και ένα άρθρο το μνημόνιο και αναγκάστηκε σε επώδυνους συμβιβασμούς, όμως με σύνεση και δουλειά κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και να ανοίγεται μπροστά μας ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Κι αυτό είναι που κάνει τους καταστροφολόγους να αφηνιάζουν, γιατί κάθε αφήγημα που είχαν κατασκευάσει για την καταστροφή της χώρας καθημερινά καταρρίπτεται εν τοις πράγμασι. Βλέπουν ότι αυτή η κυβέρνηση προχωρά σε τομές και μεταρρυθμίσεις που αυτοί δεν τόλμησαν ποτέ.

  • Προχώρησε στη μεγάλη μεταρρύθμιση «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ» για τα αυτοδιοικητικά που θα σπάσει το απόστημα της αδιαφάνειας και της ρουσφετολογίας. Είναι γνωστό σε όλους πώς λειτουργούσαν οι δήμοι ως  τώρα  κι ένα μεγάλο μέρος αυτών οδηγήθηκε στην χρεοκοπία, όπως και ο Δήμος Τρικκαίων , πολλοί δε δήμαρχοι είναι υπόδικοι και άλλοι βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Η απλή αναλογική θα είναι ο καταλύτης για την αποτροπή των κάθε λογής σκανδάλων στο χώρο της Τ.Α.

Η αναβάθμιση, μέσω Κλεισθένη, των κοινοτήτων με την παραχώρηση αρμοδιοτήτων και παροχής οικονομικών πόρων στα κοινοτικά συμβούλια θα αναζωογονήσουν τα χωριά μας που βρίσκονται σε μαρασμό και εγκατάλειψη

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης Δήμων ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ έχει ως σκοπό τη χρηματοδότηση έργων, προμηθειών, υπηρεσιών και μελετών των ΟΤΑ α΄ βαθμού. Βασικοί στόχοι του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ είναι:

  • η ενδυνάμωση της ισόρροπης βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης
  • η βελτίωση των υποδομών
  • η αύξηση της απασχόλησης και
  • η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Δήμων

 

  • Η μεγάλη βαρύτητα που δόθηκε στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας με αποτέλεσμα να ξαναστηθεί στα πόδια του, ενώ οι προηγούμενοι το οδηγούσαν στον αργό θάνατο, επειδή μέλημά τους ήταν όλα στους ιδιώτες, γιατί θεωρούσαν την Υγεία εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό. Στα δυόμισι εκατομμύρια ανασφάλιστων πολιτών, που αυτοί δημιούργησαν, δόθηκε η δυνατότητα της δωρεάν περίθαλψης.
  • Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης που έσωσε πολύ κόσμο από την πείνα.
  • Το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε στους οικονομικά αδύναμους  για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κι ας επικαλούνταν από τη ΝΔ ότι είναι μονομερής ενέργεια.
  • Το κοινωνικό τιμολόγιο στο ρεύμα σε πάρα πολλούς συνανθρώπους μας καθώς και η δωρεάν παροχή ρεύματος σε πολλά φτωχά νοικοκυριά.
  • Η αδειοδότηση των καναλιών που λειτουργούσαν ουσιαστικά παράνομα, χωρίς να πληρώνουν ούτε ευρώ.
  • Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 75% των ΕΒΕ
  • Με τη λήξη του προγράμματος επανέρχονται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας,

καθώς και αύξηση του κατώτατου μισθού.

  • Σύντομα θα υπάρξει φοροελάφρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Όλα αυτά γίνονται ορατά στην ελληνική κοινωνία και όσο ο κόσμος καταλαβαίνει τη διαφορά των προηγούμενων με τους νυν, άλλο τόσο εξοργίζονται και χάνουν την ψυχραιμία τους, γιατί βλέπουν ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και κυρίως σαν τα μούτρα τους.

Γιάννης Σίμος

Μέλος της Ν.Ε Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Back to top button
Close
Close