Τρίκαλα

Μεγάλη η σημασία των αντιπλημμυρικών έργων που δημιουργήθηκαν από την Π.Θ.

Τις τελευταίες ημέρες ζήσαμε μια ακόμη δυνατή κακοκαιρία στην περιοχή μας με ισχυρές βροχοπτώσεις και παράλληλα χιονοπτώσεις στα ορεινά . Από τις βροχοπτώσεις παρατηρήσαμε ότι όλα τα ποτάμια και οι χείμαρροι ¨φούσκωσαν¨, ιδιαίτερα στην περιοχή των Χασίων ,  σε επίπεδα που άλλες φορές θα ανησυχούσαμε για καταστροφές . Κι αυτό γιατί πριν λίγο καιρό ολοκληρώθηκαν τα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε περιοχές των Χασίων με θωράκιση των ποταμών και των χειμάρρων και με διευθετήσεις στις κοίτες τους . Το αποτέλεσμα φάνηκε στην πρόσφατη νεροποντή .

Άντεξαν τα γεφύρια , άντεξαν οι θωρακίσεις των ποταμών και των χειμάρρων και με το αποτέλεσμα αυτό συνεχίζονται τα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και σε άλλες περιοχές , μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων του covid-19 .

Σχετικά με τη γέφυρα της Σιούτσιας στα όρια της Π.Ε. Τρικάλων με την Π.Ε. Γρεβενών ,πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκε , τη συγκεκριμένη γέφυρα,  τεχνικό κλιμάκιο της Περιφέρειας και απεφάνθηκε ότι δεν υπήρχε κάποιος κίνδυνος .

Παράλληλα ειδοποιήθηκε το αντίστοιχο τεχνικό κλιμάκιο της Π.Ε. Γρεβενών για να κάνει την ανάλογη αυτοψία(γιατί η συντήρηση της συγκεκριμένης γέφυρας είναι από κοινού στις δυο περιφέρειες, εφόσον είναι το όριο τους ). Παρόλα αυτά θα επαναληφθεί άμεσα αυτοψία από τις τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Τρικάλων .

Γιάννης Μπουτίνας

Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού

Περιφέρειας Θεσσαλίας

Back to top button
Close
Close