Γάμος - Βάπτιση

Γαμήλιο πάρτι στον κήπο του σπιτιού σας! Γιατί όχι ;

 

Αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε στον γάμο σας, αν θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν οι περισσότεροι σε ένα γάμο, και φυσικά αν έχετε σπίτι με κήπο τότε κάντε το γαμήλιο γλέντι στο κήπο του σπιτιού σας και θα μείνει ο γάμος σας αξέχαστος!

Φυσικά αυτή η επιλογή ίσως είναι λίγο πιο κουραστική για εσάς και στην οργάνωση της αλλά έχει και πολλά θετικά. Αρχικά θα πρέπει να έχετε τη λίστα με τον αριθμό των καλεσμένων σας. Όταν λέμε για γλέντι στον κήπο προφανώς δεν θα ήταν εφικτό με τριψήφιο αριθμό καλεσμένων. Αν έχετε σκοπό να κάνετε ένα πιο κλειστό γάμο με φίλους και συγγενείς που δεν ξεπερνούν τα 70 με 80 άτομα τότε είναι μια πολύ ωραία εναλλακτική λύση από το κέντρο δεξιώσεων. Όσο μεγάλο να είναι το σπίτι σας και ο κήπος σας  θα είναι δύσκολο να μπορούν να εξυπηρετηθούν πάρα πολλά άτομα.  Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και σχεδιάστε ένα  χώρο για σας και τους καλεσμένους σας!

Σχετικά με το φαγητό, μπορείτε να έχετε πλούσιο μπουφέ με finger food και να επικεντρωθείτε σε απλές σπιτικές γεύσεις , είτε επιμεληθεί το μενού ένα catering είτε εσείς με την πολύτιμη βοήθεια συγγενών και φίλων για την προετοιμασία . Η πιο safe επιλογή είναι να σας οργανώσει το μενού ένα catering αλλά και για να έχετε μια έννοια λιγότερη. Η ιδέα του πάρτι στον κήπο περικλείει την φιλοσοφία να έχετε μια πιο οικογενειακή, φιλική  γιορτή οπότε βασίζεται στην απλότητα και όχι στην τυπικότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υστερεί σε κάτι από μια άλλη γαμήλια δεξίωση. Απλές γεύσεις , σπιτικές , θα κάνουν τους καλεσμένους να αισθανθούν ακόμα πιο πολύ αυτό το φιλικό περιβάλλον που θέλετε να τους περάσετε. Φυσικά το αλκοόλ δεν μπορεί να λείπει από ένα πάρτι οπότε θα πρέπει να υπάρχει κάπου και ένα μπαρ. Μπορείτε να φτιάξετε μια γωνιά με πουφ και μαξιλάρες για τους πιο νέους της παρέας αλλά και για τις φωτογραφίες σας. Χρησιμοποιείστε παλιά βαρέλια, πιθάρια και ότι άλλο μπορεί να έχετε στην αποθήκη σας για να δημιουργήσετε το δικό σας στυλ. Βρείτε μια ξεχωριστή γωνιά του κήπου φωτίστε την αναλόγως με κάποιο προβολέα ενδεχόμενος και διάφορα στοιχεία δημιουργώντας το δικό σας photo booth για αναμνηστικές φωτογραφίες με τους καλεσμένους σας. Σε αυτό σίγουρα θα σας βοηθήσει ο φωτογράφος σας μιας και οι ίδιοι αναζητούν ιδιαίτερα concept για να προωθήσουν και να αναδείξουν τη δουλεία τους.

Ως προς τη διακόσμηση υπάρχουν πάρα πολλές προτάσεις και εναλλακτικές λύσεις που μπορείτε να βρείτε πλέον παντού. Αν δεν θέλετε να σας βοηθήσει κάποιος ειδικός διακοσμητής μπορείτε και μόνοι σας να δημιουργήσετε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα σύμφωνα με τα γούστα σας. Τα λουλούδια και τα φυτά γενικά είναι ο βασικός πρωταγωνιστής της διακόσμησης σας μιας και το πάρτι βρίσκεται σε κήπο. Μπορείτε να κρεμάσετε κορδέλες από τα δέντρα να ανεμίζουν, φαναράκια με κεράκια μέσα, ακόμα και σε διάφορες γωνιές του κήπου μπορείτε να τοποθετήσετε φανάρια μεγάλα και μικρά με κεριά ή πιατέλες με κεριά που θα δώσουν ένα πολύ ωραίο φωτισμό και ρομαντισμό. Αν εσείς και η παρέα σας έχετε παιχνιδιάρικη διάθεση μπορείτε να διοργανώσετε και κάποια παιχνίδια στον κήπο για να ψυχαγωγηθείτε και είναι κάτι που σίγουρα θα ξετρελάνει και τους μικρούς καλεσμένους σας. Μέχρι και συσκευή για σαπουνόφουσκες μπορείτε να έχετε, μπαλόνια και άλλα πολλά είδη που θα κάνουν την ατμόσφαιρα πολύ φιλική και ανάλαφρη. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει και ο dj σας με την κατάλληλη μουσική. Γενικά το να βρίσκεστε σε έναν οικείο χώρο όπως το σπίτι σας ή το πατρικό σας  δίνει την ελευθερία να κάνετε πολλά και διάφορα πράγματα αρκεί να τα έχετε οργανώσει σωστά και έγκαιρα. Όπως για παράδειγμα το θέμα της τουαλέτας. Αν δεν γίνεται να εξυπηρετηθούν στην τουαλέτα του σπιτιού όλος ο όγκος των καλεσμένων σας μπορείτε να νοικιάσετε μια χημική τουαλέτα. Είναι κάποιες μικρές ή και μεγάλες λεπτομέρειες που πρέπει να προσέξετε ώστε οι καλεσμένοι σας να έχουν όλες τις ανέσεις και την περιποίηση που τους αρμόζει για την τιμή που σας κάνουν να παρευρεθούν στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής σας. Επίσης ίσως χρειαστεί να προνοήσετε και για ομπρέλες ειδικά αν είναι μέρα το πάρτι για να αποφύγετε τον έντονο ήλιο.

Φροντίστε να επισημάνετε στους καλεσμένους σας ένα πιο χαλαρό dress code για το πάρτι στον κήπο σας  μιας και τα ψηλοτάκουνα ειδικά αν υπάρχει γρασίδι δεν θα βολέψουν τις κυρίες. Αν δεν θέλετε να τις δεσμεύσετε σε κάτι μπορείτε να έχετε ένα καλάθι με σαγιονάρες για να φορέσουν και να είναι άνετες καθ΄όλη τη διάρκεια του πάρτι και σίγουρα θα σας ευγνωμονούν! Το ίδιο ισχύει και για εσάς , κάποια μπαλαρίνα ή ένα flat σανδάλι για τη νύφη , ένα άνετο sneaker για τον γαμπρό θα εξυπηρετούσε πολύ καλύτερα. Άλλωστε μην ξεχνάτε είστε στο σπίτι σας!

Για να μην έχετε ανασφάλεια για το αποτέλεσμα  πάντα μπορείτε να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό . Μαζί μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αξέχαστο πάρτι για σας και τους καλεσμένους στο κήπο του σπιτιού σας ή του πατρικού σας με όλες τις ευχάριστες αναμνήσεις που μπορείτε α έχετε από αυτό τον χώρο. Κάντε τη διαφορά , διασκεδάστε το με την ψυχή σας και αναδείξτε τον κήπο σας με μια γιορτή ευτυχίας!

Από τη Μαριάννα Μαγουλά

Back to top button
Close
Close