Γάμος - Βάπτιση

Γάμος με βροχή … Γούρι Γούρι!

 

Το μεγαλύτερο άγχος ενός μελλόνυμφου ζευγαριού είναι αν θα βρέχει την ημέρα του γάμου. Οι γαμήλιες ετοιμασίες ξεκινούν πολύ καιρό πριν και σίγουρα δεν είναι εφικτό να μπορείτε να προβλέψετε αν θα βρέχει εκείνη τη μέρα. Όμως υπάρχουν λύσεις για όλα, όπως έχουμε ξαναπεί, και με μια σωστή προετοιμασία όλα μπορούν να κυλήσουν ομαλά.

Αν ο γάμος σας είναι σε κάποια μεγάλη εκκλησία και μπορούν όλοι οι καλεσμένοι σας να είναι μέσα σε κλειστό χώρο ή σε σκέπαστρο  τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα . Και ο γαμπρός θα σας περιμένει κάπου που θα είναι προστατευμένος αλλά και οι καλεσμένοι σας δεν θα είναι εκτεθειμένοι στη βροχή. Όσο για το στολισμό στην εκκλησία, ίσως θα πρέπει να ειδοποιηθεί η εκκλησία ή το ανθοπωλείο έγκαιρα για να ακυρωθεί η τοποθέτηση χαλιού στον εξωτερικό διάδρομο. Αν η γαμήλια δεξίωση είναι σε κάποιο κλειστό χώρο πάλι δεν θα έχετε πρόβλημα. Ακόμα και αν έχετε κανονίσει με το κέντρο να κάνετε τη δεξίωση σε εξωτερικό χώρο, αυλή, βεράντα κλπ αλλά υπάρχει και η εναλλακτική σε περίπτωση βροχής, να στηθεί η γαμήλια δεξίωση σε εσωτερικό χώρο , τότε  και πάλι δεν θα πρέπει να αγχωθείτε.

Ακόμα και αν έχετε επιλέξει να παντρευτείτε το καλοκαίρι, κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι δεν θα ρίξει μια ξαφνική μπόρα. Το καλό είναι όμως τέτοιες πιθανές μπόρες μπορείτε να τις γνωρίζετε δυο τρεις μέρες πριν το γάμο σας και να προβείτε σε κάποιες ενέργειες που θα σώσουν κυριολεκτικά το γάμο σας. Αν έχετε προγραμματίσει να κάνετε το γάμο σας σε ένα ρομαντικό ξωκλήσι , που αναγκαστικά θα πρέπει η γαμήλια τελετή να γίνει σε εξωτερικό χώρο , και έχετε υποψίες ότι θα βρέξει εκείνη την ώρα, τότε καλό θα ήταν θα βρείτε κάποια εταιρία με τέντες και σκέπαστρα . Μπορούν να στήσουν σκέπαστρα σε τρία τέσσερα διαφορετικά σημεία, ένα σίγουρα στο σημείο που θα πραγματοποιείτε η γαμήλια τελετή και τα υπόλοιπα περιμετρικά, όσο επιτρέπει ο χώρος φυσικά, για τους καλεσμένους σας. Αν είχατε σκοπό να μοιράσετε τις μπομπονιέρες στην εκκλησία, ίσως θα πρέπει να γίνει μια αλλαγή και οι καλεσμένοι σας να πάρουν την μπομπονιέρα τους καθώς θα εισέρχονται στο χώρο της γαμήλιας δεξίωσης. Επίσης, καλό θα ήταν  να είναι αποφύγετε κάμπριο αυτοκίνητο.

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλά ζευγάρια επιλέγουν να κάνουν τη γαμήλια δεξίωση σε κάποιο υπαίθριο χώρο . Αυτή η επιλογή όσο ξεχωριστή και ρομαντική να είναι, κρύβει κάποιο ρίσκο ως προς τις καιρικές συνθήκες. Εκεί δεν υπάρχει η εναλλακτική  του κλειστού χώρου, οπότε αν υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να βρέξει , τότε καλό θα ήταν να τοποθετηθεί σκέπαστρο. Μην ρισκάρετε να χαλάσει όλη η προετοιμασία που έχετε κάνει τόσους μήνες.

Αν η μέρα του γάμου σας είναι βροχερή , καταλαβαίνεται ότι η ομπρέλα θα είναι το απαραίτητο αξεσουάρ. Υπάρχουν νυφικές ομπρέλες λευκές με δαντέλα ή χωρίς, μια διάφανη ομπρέλα πάντα είναι μια κομψή λύση, αλλά μπορείτε να βρείτε και ομπρέλα να ταιριάζει χρωματικά με το στολισμό του γάμου σας. Αν θέλετε μπορείτε να αγοράσετε αρκετές ομπρέλες , να τοποθετηθούν σε ένα στολισμένο  καλάθι και να τις προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Είναι μια κίνηση σεβασμού προς τους καλεσμένους , που δεν προνόησαν να φέρουν τη δική τους ομπρέλα, και θα εκτιμήσουν πολύ ότι  σκεφτήκατε λύση ακόμα και σε αυτή την περίπτωση. Η ομπρέλα είναι ένα αξεσουάρ στους γάμους που δίνει πάντα εντυπωσιακές φωτογραφίες. Ακόμα και μια ηλιόλουστη μέρα να γίνει η φωτογράφιση με ομπρέλα θα έχετε ένα εξαιρετικό θέμα, πόσο μάλλον μια βροχερή φωτογράφιση.

Οι νύφες , δυστυχώς,  σε ένα βροχερό γάμο έχουν να αντιμετωπίσουν κάποιες δυσκολίες. Προτιμήστε ένα χτένισμα με όγκο ,αποφύγετε τα πολύ ίσια μαλλιά γιατί με την υγρασία θα φριζάρουν . Ένα ατημέλητο updo είναι ότι καλύτερο για μια βροχερή μέρα, επίσης προσπαθήστε να έχετε κοντά σας τον κομμωτή και μετά το μυστήριο για ένα γρήγορο φρεσκάρισμα πριν την δεξίωση. Προτιμήστε αδιάβροχη μάσκαρα και ένα σταθερό και ανθεκτικό μακιγιάζ.  Εφοδιάστε τις φίλες σας με υγρά μαντηλάκια και χαρτομάντιλα γιατί μπορούν να σας φανούν χρήσιμα μια βροχερή μέρα. Καλό είναι να έχετε μαζί σας ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια , κλειστά κατά προτίμηση , μια μπαλαρίνα ίσως, γιατί όχι και ένα ζευγάρι γαλοτσάκια στολισμένα με στρασάκια και πέρλες. Σίγουρα θα αφήσετε τις καλύτερες εντυπώσεις και εκπληκτικές φωτογραφίες .

Τέλος, αν βρέξει τη μέρα του γάμου σας , απλά εκμεταλλευτείτε το. Δεν λέμε να παρακαλάτε να βρέξει στο γάμο σας, αλλά αν σας συμβεί τότε διασκεδάστε το όσο περισσότερο μπορείτε. Ενημερώστε τον dj σας να έχει μερικά τραγούδια κατάλληλα για την περίσταση , Singing in the rain, It’s raining men  και άλλα πολλά τραγούδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να «σπάσετε τον πάγο» με τους καλεσμένους σας που ίσως έχουν ανησυχήσει με το θέμα της βροχής. Αν το διασκεδάζετε εσείς τότε και εκείνοι θα νιώθουν πιο χαλαροί .

Να έχετε στο μυαλό σας ότι κάθε εμπόδιο για καλό. Θα έχετε υπέροχες φωτογραφίες, μια εμπειρία μοναδική που θα θυμάστε πάντα με γλυκύτητα εσείς και ο σύντροφος σας αλλά και όλα τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μην αφήσετε τίποτα να σας χαλάσει τη διάθεση εκείνη τη μέρα, είτε είναι λίγες σταγόνες βροχής είτε μια ανεξέλεγκτη μπόρα, απλά βγείτε και  χορέψτε στη βροχή !!

Από την Μαριάννα Μαγουλά

Back to top button
Close
Close