Ειδήσεις

Βρέθηκε ο σκιέρ … ηταν κρυμμένος σε χιονοσπηλιά

Εντοπίστηκε από τους άνδρες των σωστικών συνεργείων ο 27χρονος σκιέρ που αγνοείτο από το απόγευμα της Κυριακής στο χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου της Πιερίας.

Ανδρες των ΕΜΑΚ τον προσέγγισαν και τον μεταφέρουν στο Δάσκο όπου αναμένει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο καθώς είναι καταπονημένος από την πολύωρη ταλαιπωρία στα χιόνια και τις πολικές θερμοκρασίες.

Ο νεαρός εντοπίστηκε γύρω στα μεσάνυχτα της Κυριακής σε μακρινή απόσταση από το χιονοδρομικό κέντρο, σε χιονοσπηλιά που είχε φτιάξει για να προφυλαχθεί.

Οι συνθήκες κατάβασης και μεταφοράς του μέσα στη νύχτα και το χιονισμένο τοπίο είναι ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτούν χρόνο.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν 8 άτομα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Λιτοχώρου και Κατερίνης, και 12 άτομα από τις Β΄ ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης και 8η ΕΜΑΚ Λάρισας, με 6 οχήματα.

Οι αρχές ειδοποιήθηκαν περίπου στις 6.30 το απόγευμα της Κυριακής ότι αγνοείται 27χρονος σκιέρ και από εκείνη τη στιγμή σήμανε συναγερμός και στήθηκε η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή του.

Λ.Ε.

Back to top button
Close
Close