Ειδήσεις

«Βουλιάζουν» τα Πανεπιστήμια με τις μετεγγραφές

Φοιτητής με βάση 4.490 μόρια θα σπουδάσει σε αντίστοιχη των 17.959

Ηλεκτρονική αίτηση θα μπορούν να κάνουν οι φοιτητές που δικαιούνται μετεγγραφή. Το παράδοξο είναι πως ορισμένοι νέοι, οι οποίοι πέρασαν σε σχολές με ελάχιστα μόρια θα μπορέσουν με τη μετακίνησή τους να σπουδάσουν στις αντίστοιχες υψηλόβαθμες των Πανεπιστημίων.

Για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει με τις αλλαγές στον ακαδημαϊκό χάρτη επί υπουργίας Γαβρόγλου, οι φοιτητές με βάση εισαγωγής 4.490 μόρια στο καινούργιο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εφόσον το δικαιούνται θα μετεγγραφούν στο αντίστοιχο τμήμα διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το οποιο έχει βάση 17.959 μόρια!

«Είχαμε 33 τμήματα και τώρα φτάσαμε να έχουμε 44-45» λέει ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Οικονομίας ΕΚΠΑ.

Το τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπολογίζει ότι στους 230 εισακτέους που είχε, θα προστεθούν από μετεγγραφές ακόμα και 1.000. Ο πρύτανης σκέφτεται σοβαρά να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Η υπουργός παιδείας έχει ήδη ανακοινώσει  ότι θα δώσει στα πανεπιστήμια το δικαίωμα να ορίζουν πόσους εισακτέους θα δέχονται σε μια προσπάθεια αποσυμφόρησης των ιδρυμάτων.

star.gr

Back to top button
Close
Close