Πολιτισμός

Βιβλιοπαρουσίαση του σπουδαίου έργου «Παιδαγωγικό Ποιήμα» του Αντόν Σ. Μακάρενκο από την ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Τρικάλων του ΚΚΕ

  • Η εκδήλωση αυτή. που  πραγματοποιείται από την ΚΟΒ Εκπαιδευτικών Τρικάλων του ΚΚΕ, αποτελεί ένα κομμάτι σειράς εκδηλώσεων που οργανώνει η ΤΕ Τρικάλων του Κόμματος με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Το «Παιδαγωγικό Ποίημα»   του μεγάλου Σοβιετικού παιδαγωγού Αντόν Σεμιόνοβιτς Μακάρενκο δεν είναι μόνο ένα ωραίο λογοτεχνικό βιβλίο, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένα σπάνιο και μοναδικό έργο. Μετά από 10χρονη ενασχόληση για τη συγγραφή του (από το 1925 έως το 1935),το δίτομο έργο  αντανακλά την ίδια την τιτάνια μάχη που έδωσε εκείνα τα χρόνια ο σοβιετικός λαός για να ανορθώσει μια χώρα, όπου για πρώτη φορά θα οικοδομούνταν ένα σύστημα χωρίς την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τότε ξεκίνησε η εποχή, την οποία άνοιξε ο Οκτώβρης του 1917, όπου η ανθρωπότητα έκανε το ιστορικό βήμα να διαβεί τη νοητή γραμμή της «προϊστορίας» της ανθρώπινης κοινωνίας, των κοινωνικοοικονομικών συστημάτων που στηρίζονταν στην ανθρώπινη εκμετάλλευση.

Μετά τη βιβλιοπαρουσίαση θα ακολουθήσει προβολή ταινίας βασισμένη στο σπουδαίο έργο του Σοβιετικού παιδαγωγού για την πρωτοποριακή μέθοδο που εφάρμοσε , ανατρέποντας το σκοταδισμό και τη βία της τσαρικής εκπαίδευσης , κατορθώνοντας να καλλιεργήσει μορφωτικά , ψυχοπνευματικά και συνειδησιακά εκατοντάδες παραβατικά παιδιά

Back to top button
Close
Close