Beauty expertsLifestyle news

Βασίλης Μπουλούμπασης, o κορυφαίος ”hair artist”μιλά για την καριέρα του και προτείνει εντυπωσιακά χτενίσματα, εν όψη εορτών!

Ο κορυφαίος ”hair artist” μας μιλά για την καριέρα του και μας εξηγεί πως να κάνουμε μόνες μας, εντυπωσιακά χτενίσματα, εν όψη εορτών!

Ο Βασίλης Μπουλούμπασης – ο κορυφαίος hair artist – έχει συνεργαστεί με τα πιο λαμπερά ονόματα της ελληνικής showbiz. Ανήσυχος & δημιουργικός, δε σταματά ποτέ να ενημερώνετε για τις τάσεις! Μας μίλησε για την εικοσαετή πορεία του στο χώρο και μας αποκάλυψε όλα τα ”μυστικά” για υγιεί μαλλιά. Μας προτείνει το κούρεμα – τάση της σεζόν και μας εξηγεί πως να κάνουμε μόνες μας, εύκολα και εντυπωσιακά χτενίσματα, που ταιριάζουν απόλυτα στην εορταστική περίοδο!

Της Βασιλικής Μπασιούρη

 ”Hair Bun”, Eλένη Τσολάκη 

Μπορεί να γίνει σε περίπτωση που έχετε κουρέψει τα μαλλιά σας αφέλειες ή έχετε αγοράσει ένα ποστίζ αφελειών και θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό, από το να τα έχετε συνέχεια κάτω. Αφήνετε κάτω τις αφέλειες και λίγα τουφάκια δίπλα, για να γλυκαίνουν το πρόσωπο και πιάνετε τα υπόλοιπα πάνω, όσο γίνεται πιο ψηλά, από την κορυφή του κεφαλιού σας και πάνω. Στην αρχή, πιάνετε μια αλογοουρά, βάζετε ένα προϊόν σταθεροποιητικό και στρίβετε την αλογοουρά γύρω –  γύρω από το πιάσιμό της και δημιουργείτε ένα ψιλό ”σινιόν”, το οποίο λέγεται hair bun.

 ”Hair Chignon”, Ευαγγελία Αραβανή

Τραβήξτε όλα τα μαλλιά προς τα πίσω, με ελαφρώς όγκο πάνω.  Αφήστε λίγο όγκο για να τα κάνει πιο ανάλαφρα και μαζέψτε τα κάτω χαμηλά. Με τον ίδιο τρόπο ακριβώς, στριφογυρίστε τα μαλλιά γύρω από το πιάσιμο, προσέχοντας να μην πετάνε τριχάκια. Περιστρέψτε γύρω από το πιάσιμο και είναι έτοιμο!

 ”Free style Chignon”, Κατερίνα Καινούργιου

Το free style chignon, μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα όταν τα μαλλιά σας είναι σπαστά ή εάν  δημιουργήσετε  ανάλαφρο σπάσιμο με ένα χοντρό σίδερο και μετά τα μαζέψετε πίσω, πολύ χαλαρά, αφήνοντας αρκετά τουφάκια να κρέμονται. Έτσι ώστε να δοθεί η αίσθηση του πιο ελεύθερου και να κάνετε ένα ”σινιόν” χαμηλό, αλλά ανάλαφρο. Γυρίστε  τα μαλλιά, όπως σας κάτσουν, γύρω – γύρω από το πιάσιμό τους, αλλά προς το σπαστό αυτή τη φορά.

”Πρόταση κουρέματος”,Δέσποινα Βανδή

Αυτή την εποχή και κυρίως τις γιορτές είναι πολύ ωραίο να κάνουμε αλλαγές στην εμφάνισή μας! Αρκετά τάση, που έρχεται από το εξωτερικό, είναι να κόψετε τα μαλλιά σας σε στυλ καρέ. Μπορεί να γίνουν ίσιο καρέ, καρέ με το πίσω μέρος του λίγο πιο ψηλό και μπροστά να καταλήγει σε μύτη, ή ακόμη και ένα καρέ που είναι φυλλαριστό και να δημιουργεί μύτες. Το τελευταίο είναι συνήθως  για μαλλιά που δεν έχουν όγκο, οπότε με το φυλλάρισμα δίνουμε την αίσθηση όγκου και κύματος.

————————————————————————————————————————

Έχετε συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου. Αισθάνεστε πληρότητα από τη δουλειά σας ή έχετε κάποιο ”αποθημένο”; Που να λέτε ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν το έχω χτενίσει ακόμη….

Β.Μ. :Πληρότητα νομίζω πως δε θα αισθανθώ ποτέ! Είμαι ένας επαγγελματίας που δουλεύω πάρα πολλά χρόνια, 20 γεμάτα. Έχω συνεργαστεί όντως, με πολύ μεγάλα ονόματα, από τον κάθε άνθρωπο παίρνω πράγματα  και πιστεύω πως η δουλειά μου είναι τέτοια, που δε θα με κάνει ποτέ να σταματήσω να μαθαίνω. Μονίμως βλέπω νέα πράγματα, χρειάζεται συνεχής ενημέρωση και ψάξιμο. Από εκεί και πέρα εάν μπεις στη διαδικασία και ψάχνεσαι για καινούργιες ιδέες και σωστή ενημέρωση, είτε από το εξωτερικό, είτε από περιοδικά, είτε από show μεγάλων εταιριών, νομίζω πως θα τα πάει ο καθένας μας καλύτερα και θα είναι πολύ καλύτερος στη δουλειά του. Στην Ελλάδα δεν έχω κάποιο πρόσωπο ”απωθημένο”, θα ήθελα όμως να μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω μια ξένη star, μια μεγάλη προσωπικότητα! Όχι ότι οι δικές μας δεν είναι, η κάθε γυναίκα έχει τη δική της προσωπικότητα, το δικό της στυλ. Αλλά θα ήθελα κάποια στιγμή στη ζωή μου, να μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω ένα πρόσωπο που να είναι πάρα πολύ γνωστό! Στο παρελθόν μου δόθηκε η ευκαιρία, αλλά λόγω των υποχρεώσεων εδώ, δεν μπόρεσα να προχωρήσω στη συνεργασία. Θέλω να είμαι πάντα τυπικός και σωστός στις συμφωνίες που κλείνω.

 

Δουλεύετε συνεχόμενα 20 χρόνια. Φαντάζομαι έχετε θυσιάσει πολλά πράγματα για χάρη της καριέρας σας. Υπάρχει χρόνος για προσωπική ζωή, να κάνετε κάτι για σας, που να σας ευχαριστεί πραγματικά, που σας γεμίζει;

Β.Μ.: Τα πρώτα χρόνια δεν το σκεφτόμουνα!  Αλλά όσο περνάει ο καιρός και δουλεύεις κάθε μέρα, βλέπεις ότι υπάρχουν πράγματα που θέλεις να κάνεις και δεν μπορείς. Έχω φροντίσει και αναλαμβάνω δουλειές, εκ των οποίων μεταξύ τους, έχουνε κενά για να προλαβαίνω να ξεκουράζομαι. Επίσης το καλοκαίρι, είναι μια ήσυχη σεζόν,- η τηλεόραση και τα περιοδικά ηρεμούν λίγο – , οπότε ο Αύγουστος είναι ένας μήνας χαλαρός. Ξεκουράζομαι, κάνω διακοπές, παίρνω την ενέργεια που χρειάζομαι, για να αντιμετωπίσω το χειμώνα. Αλλά γενικά είμαι της δουλειάς, μου αρέσει να δημιουργώ, γι’αυτό και δουλεύω όλα αυτά τα χρόνια non-stop!

Σε ποια Ελληνίδα θα κάνατε οπωσδήποτε μια αλλαγή στο hair stylist της και σε ποια θα λέγατε να μην αλλάξει τίποτα;

Β.Μ.: Πιστεύω ότι μια γυναίκα που είναι μεγάλη σταρ, χωρίς να αναφερθώ σε κάποια συγκεκριμένη, το παρατηρώ και  στο εξωτερικό, στο hollywood,  σε πολλές διεθνείς προσωπικότητες, πως δεν κάνουν αλλαγές, τουλάχιστον ακραίες. Καλό είναι όπως σε συνηθίζει ο κόσμος, πάνω – κάτω να παραμένεις έτσι, για μένα είναι πολύ σημαντικό αυτό! Από εκεί και πέρα, μικρές αλλαγούλες είναι ωραίο να γίνονται. Μια ξανθιά γυναίκα, δεν θα πάω να την κάνω μελαχρινή, από τη στιγμή που έχει χαρακτηριστεί & αγαπηθεί ως ξανθιά και που φυσικά της πάει. Τώρα το να παίξει με το χρώμα σε φωτεινούς – γήινους τόνους ή με το κούρεμα σε κοντινά πλαίσια, συμφωνώ, αλλά ακραίες αλλαγές δε θα έκανα σε κάποια γνωστή κυρία!

         

  1. Πως να περιποιούμαστε τα μαλλιά μας σε καθημερινή βάση; Ώστε να μη σπάνε, να μην είναι θαμπά….ώστε να έχουμε υγιή μαλλιά.

Καταρχάς πρέπει να χρησιμοποιούμε πολύ καλά προϊόντα, είτε για το λούσιμο, είτε για το styling. Σε γυναίκες που έχουνε πρόβλημα με σπασμένα, θαμπά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, προβλήματα από το χρώμα, θα έλεγα να χρησιμοποιούνε αρκετά συχνά θεραπείες ενυδάτωσης, ώστε να ενυδατώνονται τα μαλλιά, και να αποκτήσουν πιο έντονο νεύρο, να μη σπάνε εύκολα. Οι κυρίες που έχουνε λεπτά μαλλιά, να μη χρησιμοποιούνε προϊόντα styling, όπως σκληρές λακ ή τζελ και γενικά σκληρά προϊόντα. Τα μαλλιά να είναι πιο ανάλαφρα, να μην είναι στημένα και στημένα κυρίως από προϊόντα. Είναι αναγκαίο να αφιερώνουμε κάποιες στιγμές μέσα στην εβδομάδα, να δίνουμε λίγο παραπάνω χρόνο για την υγιεινή των μαλλιών μας. Σωστή ενυδάτωση, σωστό λούσιμο, σωστό ξεμπέρδεμα, χωρίς απότομες κινήσεις που κάνουν την τρίχα να σπάει. Για να έχουμε υγιή, όμορφα και λαμπερά μαλλιά.

Τι θεραπεία μπορούμε να κάνουμε μόνες μας στο σπίτι;

Αν θέλουμε να προσέξουμε τα μαλλιά μας, μπορούμε να κάνουμε μια θεραπεία αγοράζοντας από το φαρμακείο δαφνέλαιο και καστορέλαιο. Τα αναμιγνύουμε και μετά το πρώτο χέρι λούσιμο, βάζουμε τα έλαια και κάνουμε ελαφρύ μασάζ στα μαλλιά και στη ρίζα, για 10 περίπου λεπτά. Τα αφήνουμε τυλιγμένα σε μια πετσέτα για άλλο ένα δεκάλεπτο και μετά τα λούζουμε για να φύγει η μικρή λιπαρότητα που έχουν τα έλαια. Είναι πάρα πολύ θρεπτική θεραπεία για τη ρίζα της τρίχας. Εάν το εφαρμόζουμε συστηματικά θα δούμε ότι τα μαλλιά μακράινουν πιο γρήγορα και είναι πιο υγιή. Καλό θα ήταν να γίνεται 1-2 φορές την εβδομάδα.

 

 

 

Back to top button
Close
Close