UncategorizedΤρίκαλα

Βασίλης Κρανιάς :Τι γίνεται με την τιμή του φετινού βαμβακιού

Σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2019, οι εξαγωγές βαμβακιού της Ελλάδος σημείωσαν αύξηση 70%. Η αύξηση αυτή σημαίνει πως το βαμβάκι που εξήχθη μόνο το 1ο εξάμηνο του έτους είχε αξία 279 εκατ. ευρώ.

Φήμες που κυκλοφορούν στην αγορά, θέλουν τον μεγάλο αγοραστή ελληνικού βαμβακιού Τουρκία, που αγόραζε φθηνά καθώς δεν την ενδιέφερε πολύ η ποιότητα, να ζητά πλέον λιγότερο προϊόν, παράλληλα με αύξηση της ζήτησης από άλλες χώρες που πληρώνουν για να βρουν ποιότητα και εκεί θα μπορούσε να οφείλεται η τόσο μεγαλύτερη αξία στις εξαγωγές χωρίς να έχει ανέβει θεαματικά η έκταση καλλιέργειας στη χώρα.

Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της Cotton Farsala για συνεργασία με στρατηγικό εμπορικό συνεργάτη δείχνουν πως υπάρχει χώρος στη διεθνή αγορά για ποιοτικό ελληνικό βαμβάκι με τιμές που ανταποκρίνονται στην αξία του προϊόντος. Στα παραπάνω θα πρέπει να προστεθεί ένα σχόλιο από τον τοπικό παραγωγό και πωλητή Βασίλη Κρανιά που μεταφέρει μια ουσιαστική άποψη για αυτό που θεωρεί ότι θα συμβεί στην αγορά αναφέροντας χαρακτηριστικά :Η συγκομιδή ξεκίνησε και στο νομό Τρικάλων με καλές παραγωγές ευτυχώς,το ίδιο δεν ισχύει με τις τιμές που κυμαίνονται δυστυχώς σε χαμηλά επίπεδα,καλές παραγωγές σε όλους τους βαμβακοπαραγωγούς και φυσικά καλό κουράγιο!Image result for μαζεμα βαμβακιου

https://www.facebook.com/vasilis.kranias.9/videos/1315042115342323/

Μπορεί η χρηματιστηριακή τιμή διεθνώς να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα, με τις κατώτερες ποιοτικά σοδειές από χώρες με μεγάλη παραγωγή να κυριαρχούν, υπάρχει όμως το αγοραστικό κοινό που ψάχνει το προϊόν που θέλει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, το βρίσκει και το πληρώνει και όπως φαίνεται, το πληρώνει και στην Ελλάδα.

Back to top button
Close
Close