Travel

Αυτό ψήφισαν οι τουρίστες ως το κορυφαίο νησί του κόσμου!

Στη λίστα του Travel+Leisure’s World’s με τα κορυφαία νησιά του πλανήτη δεν θα βρείτε μόνο εξωτικούς προορισμούς. Το περιοδικό ζήτησε από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν και το νησί που βρέθηκε στην κορυφή της λίστας αποτελεί, μάλλον, έκπληξη.

Κερδίζοντας δημοφιλείς επιλογές όπως τα Μπόρα Μπόρα, η Ταϊτή και η Σαντορίνη, το νησί που ψηφίστηκε ως το κορυφαίο του πλανήτη είναι η Ιάβα, της Ινδονησίας. Σε αντίθεση με τα μικρά, πανέμορφα νησιά της λίστας, η Ιάβα είναι το γεωγραφικό και οικονομικό κέντρο της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας και το μέρος όπου κατοικεί ο σχεδόν μισός πληθυσμός της.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ιάβα βρίσκεται στην κορυφή της ετήσιας αυτής λίστας σκοράροντας ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών. Κι αυτό χάρη στους ειδυλλιακούς καταρράκτες της, τα ηφαίστεια και τα προστατευμένα πάρκα.

Η Ινδονησία στην πραγματικότητα βρέθηκε στην κορυφή όχι μόνο για την Ιάβα, αφού στη δεύτερη και στην τρίτη θέση της λίστα με τα κορυφαία νησιά του πλανήτη για το 2019 βρίσκονται τα νησιά της Μπαλί και Λομπόκ.

Τα 10 top νησιά του πλανήτη είναι:

1. Ιάβα, Ινδονησία

2. Μπαλί, Ινδονησία

3. Λομπόκ, Ινδονησία

4. Μαλδίβες

5. Νησί Γουαϊχέκε, Νέα Ζηλανδία

6. Παλαουάν, Φιλιπίννες

7. Μαυρίκιος

8. Τσεμπού, Φιλιππίνες

9. Πάρος, Ελλάδα

10. Τασμανία, Αυστραλία

Back to top button
Close
Close