Lifestyle news

Αυτό το loft στο Γκάζι στεγάζει τη ζωή, την καριέρα και τον έρωτα τους

Eίναι από τις λίγες φορές που δεν χρειάζεται να πάρω «διάβασμα» για το σπίτι πριν κάνω μια συνέντευξη, καθώς αυτή τη φορά το home story του τεύχους είναι για μένα δύο άνθρωποι που γνωρίζω, εκτιμώ και θαυμάζω πολύ εδώ και αρκετά χρόνια. Ο λόγος για τον ταλαντούχο φωτογράφο και all time bon viveur Χάρη Χριστόπουλο και την εκλεκτή της καρδιάς του και σύζυγό του, makeup artist Anita Brand. Το όμορφο ζευγάρι μας άνοιξε τις πόρτες του loft τους στο Γκάζι και μας ξενάγησε στον χώρο του, μιλώντας μας για τη ζωή του αλλά και τα νέα επαγγελματικά του σχέδια.

Από την Ειρήνη Ζουρνατζή

Χάρη, πότε ανακάλυψες τον χώρο αυτό και πώς τον δημιούργησες;

Πριν από μια δεκαετία αποφάσισα να αγοράσω ένα παλιό εργοστάσιο στο γραφικά όμορφο Γκάζι, όπου μέσα σε αυτό υπήρχε και το σπίτι του βιομήχανου. Αφού προχωρήσαμε σε πλήρη κατεδάφιση, μετέτρεψα όλο τον χώρο σε σύγχρονα lofts. Πλέον διαμένω σε ένα από αυτά δέκα χρόνια τώρα και ομολογώ ότι θεωρώ το σπίτι μου τον ομορφότερο χώρο σε όλο τον κόσμο.

Ποια είναι η αισθητική του και πώς θα περιέγραφες τη διακόσμησή του;

H αισθητική του χώρου και η διακόσμησή του είναι μίνιμαλ, με λίγα, αλλά σημαντικά και συλλεκτικά αντικείμενα που ομορφαίνουν κάθε γωνιά. Όλο το σπίτι, ως loft δύο επιπέδων, είναι ιδιαίτερα μεγάλο, με το άσπρο χρώμα να κυριαρχεί και εμφανές το στοιχείο του βιομηχανικού μπετό, που μου αρέσει πολύ. Αυτό που αγαπάμε πολύ σε αυτό το σπίτι είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να περπατάμε μέσα ελεύθερα και να κινούμαστε γύρω του δίχως εμπόδια.

Ένα industrial loft στο Γκάζι στεγάζει τη ζωή, την καριέρα και τον έρωτα του Χάρη Χριστόπουλου και της Anita Brand

Πώς εμπνευστήκατε για να το φτιάξετε; Πείτε μας και για τον στουντιακό σας χώρο και πώς τον έχετε διακοσμήσει.

Χάρης: Η έμπνευση ήταν πάντα να μένω σε χώρους ανοιχτούς και φωτεινούς. Αυτό, λοιπόν, ήταν το κύριο χαρακτηριστικό σε αυτό το loft: Το άπλετο φως του, το οποίο λατρεύω να υπάρχει στην καθημερινότητά μου, τη ζωή μου, τη δουλειά μου. Επίσης, ο χώρος μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα φωτογραφικό στούντιο, με φώτα και κάμερες, αν χρειαστεί. Το ατελιέ της Anita, το οποίο στεγάζει όλα τα όνειρά της στον χώρο της ομορφιάς και της μόδας όπως παρουσιάζονται στο e-shop anitabrand.com, βρίσκεται σε ένα οίκημα δίπλα από το σπίτι μας, που το έφτιαξα και το σχεδίασα εγώ, αλλά διακοσμήθηκε από την ίδια με homey στοιχεία και πινελιές από φυτά της ζούγκλας. Εκεί η Anita σχεδιάζει τα επόμενα βήματά της, αλλά και έρχεται σε επαφή με χιλιάδες ακολούθους, που αγαπούν την beauty πορεία της και παρακολουθούν πιστά το κανάλι της στο YouTube, όπου μέσω beauty tutorials εξηγεί, διδάσκει και προβάλλει τα πάντα γύρω από την ομορφιά και τη γυναικεία περιποίηση.

Μέρος του στούντιο της εταιρείας anitabrand.com.

Anita: Ήθελα έναν κοριτσίστικα φτιαγμένο χώρο, με πολύ θετική ενέργεια, στον οποίο να περνάω ευχάριστα τις εργάσιμες ώρες μου, και το κατάφερα. Πραγματικά, υπάρχουν στιγμές που δεν θέλω να φύγω από εκεί στο τέλος κάθε μέρας.

Μοναδικό κομμάτι,το ελληνικής κατασκευής τρίκυκλο Heinkel του 1962.

Τι σημαίνει για εσάς η έννοια «σπίτι»; Είναι το καταφύγιό σας;

Χάρης: Αντιμετωπίζουμε το σπίτι μας σαν ένα κέλυφος, μέσα στο οποίο χαλαρώνουμε, απέχουμε από τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας, αλλά και εμπνεόμαστε για τα επόμενα επαγγελματικά μας βήματα. Σίγουρα λειτουργεί και ως καταφύγιο, ένας αποκλειστικός χώρος για ξεκούραση, τον οποίο θεωρούμε το ωραιότερο μέρος του κόσμου, κάτι που εξηγεί γιατί αφιερώνουμε τόσο χρόνο εδώ.

Back to top button
Close
Close