Επιχειρείν

Αυτός είναι ο Γιαννιώτης που «έκλεψε» ο κολοσσός Alibaba

Η εξαγορά της εταιρείας Data Artisans, η οποία προσφέρει λύσεις μαζικής μεταφοράς δεδομένων σε μεγάλες επιχειρήσεις, από τον κινεζικό όμιλο Alibaba Group Holding ίσως μικρό ενδιαφέρον να είχε για το ευρύ ελληνικό κοινό αν δεν είχε μέσα της και κάτι ελληνικό.

Η εταιρεία startup από τη Γερμανία, η οποία προσείλκυσε το ενδιαφέρον του κινεζικού κολοσσού, κρύβει μέσα της ελληνικό DNA, αφού συνιδρυτής της και διευθύνων σύμβουλος είναι ένας νέος έλληνας επιστήμονας, ο Κώστας Τζούμας. Ο έλληνας επιστήμονας μαζί με τον Stephen Ewen και μια ομάδα συνεργατών τους, νέων ανθρώπων, δημιούργησαν τον Αύγουστο του 2014 μια εταιρεία η οποία παρέχει λύσεις μαζικής επεξεργασίας και μεταφοράς δεδομένων σε μεγάλες επιχειρήσεις και έχει έδρα στο Βερολίνο και παράρτημα στο Λος Αντζελες.

Στο πελατολόγιο της Data Artisans περιλαμβάνονται μεγάλα επιχειρηματικά ονόματα, όπως τα Netflix, ING, Uber και ο κινεζικός κολοσσός Alibaba, ο οποίος προχώρησε τη συνεργασία αυτή ένα βήμα παραπέρα επιλέγοντας μέσω της Data Artisans, όπως ανέφερε πρόσφατα σε δημοσίευμά του το Reuters, να μπει στο πεδίο των νεοφυών εταιρειών του Βερολίνου.

Με καταγωγή από τα Γιάννινα, ο Κώστας Τζούμας αποφοίτησε το 2007 από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ενώ το 2009 συνέχισε την έρευνά του στο University of Maryland στις ΗΠΑ. Και στη συνέχεια έλαβε διδακτορικό στις Επιστήμες Υπολογιστών από το Aalborg Universitet στη Δανία, στο οποίο είχε βρεθεί κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πολυτεχνείο. Εχοντας αποκτήσει εργασιακή εμπειρία και σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, επέλεξε πριν από περίπου μία πενταετία να κάνει το δικό του βήμα στον χώρο του επιχειρείν έξω από την Ελλάδα της κρίσης και η πορεία δείχνει ότι αυτός και η ομάδα του τα κατάφεραν.

tanea.gr

Back to top button
Close
Close