Τρίκαλα

Αυξημένο ήταν και φέτος το ενδιαφέρον των νέων για τις θέσεις που προσφέρονται στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων

Σταθερή δουλειά, δωρεάν παιδεία, καλή ποιότητα σπουδών φαίνεται ότι αναζητούν οι νέοι τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο.

Αυτό άλλωστε προκύπτει χρόνο με το χρόνο, αναλύοντας κανείς τα στοιχεία που δίνονται στη δημοσιότητα από τις κατά τόπους διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αφορούν τις προτιμήσεις των αποφοίτων λυκείων.

Γρήγορη και σίγουρη δουλειά λοιπόν ζητούν οι νέοι μας πολύ περισσότερο στο δημόσιο τομέα.

Όχι ότι δεν ονειρεύονται λαμπερά ελεύθερα επαγγέλματα με υψηλούς μισθούς, ή κλασικά κοινωνικά καταξιωμένα από δεκαετίες λειτουργήματα.

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι στο ισοζύγιο της απόφασης περισσότερο βαραίνει η επαγγελματική εξασφάλιση.

Αυξημένο ήταν και φέτος το ενδιαφέρον των νέων για τις θέσεις που προσφέρονται στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων, αλλά και των υπολοίπων στρατιωτικών και αστυνομικών σχολών που προσφέρουν σίγουρη επαγγελματική εξασφάλιση.

Τις τελευταίες ημέρες την κεντρική Πύλη της ΣΜΥ περνούν εκατοντάδες νέοι που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να φοιτήσουν στη Σχολή.

Τις τελευταίες ημέρες διεξάγονται οι Προκαταρκτικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Στρατιωτικών Σχολών (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ).

Όλοι οι υποψήφιοι για Στρατιωτικές Σχολές που μετέχουν στις εξετάσεις του ΥΠΑΙΘ για πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα πρέπει να έχουν κριθεί κατάλληλοι σε ιδιαίτερες εξετάσεις «Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ)» του ΥΠΕΘΑ που περιλαμβάνουν Υγειονομικές Εξετάσεις, Αθλητικές και Ψυχομετρικές Δοκιμασίες.

Για την συγκεκριμένη διαδικασία δήλωσαν συμμετοχή 1.467 υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων. Οι εν λόγω υποψήφιοι καλούνται να υποβληθούν σε διάφορου τύπου εξετάσεις – τεστ καθώς και αθλητικές δοκιμασίες προκειμένου να κριθούν κατάλληλοι για την εισαγωγή τους στις σχολές.

Back to top button
Close
Close