MUST ReadTravel

Από το Noyal-sur-Vilaine της Γαλλίας στο LA CORNO στον Ασπροπόταμο

Ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά  κλαμπ με θέμα το αυτοκίνητο βρίσκεται από τον περασμένο Απριλίου 26/4 στην Ελλάδα (επιστροφή 12/5) όπου 75 πληρώματα με αφετηρία  την ιστορική πόλη της Γαλλίας Noyal-sur-Vilaine έφτασαν  στην Ελλάδα, με επικεφαλής έναν παλιό οδηγό τον “Norev” ο οποίος εδώ και 20 χρόνια δημιούργησε τον σύλλογο με το μυθικό αυτοκίνητο CV Citroën 2. Αυτοκίνητα και οδηγοί για τουλάχιστον δυο εβδομάδες αποτέλεσαν θέμα ενδιαφέροντος αφού επισκέφτηκαν μετά το λιμάνι της Πάτρας όπου αποβιβάστηκαν, γύρω της Πελλοπονήσου,Δελφούς και τώρα Μετέωρα .Μάλιστα μιας και βρέθηκαν για δυο ημέρες στην περιοχή της Καλαμπάκας τα πληρώματα για όποια ήθελαν ακολούθησαν την ορεινή διαδρομή, θέλοντας να διασχίσουν την Πίνδο και να δουν από κοντά τον μαγευτικό Ασπροπόταμο και το Αλπικό τοπίο ακολουθώντας τον δρόμο Χαλίκι Μέτσοβο. Χαρακτηριστική περίπτωση ήταν η στάση των πληρωμάτων τόσο στην γνωστή Παγόδα για πικ νικ στην φύση όσο και στην διασταύρωση της Κρανιάς Ασπροποτάμου, για το μεσημεριάτικο γεύμα στην παραδοσιακή ταβέρνα la corno του Κώστα Ζαραμπούκα. “Συγχέοντας” απολαυστικά τα Γαλλικά, Αγγλικά, Ελληνικά και βλάχικα η ομάδα των Γάλλων “κατάφερε” να συνεννοηθεί και η απλόχερη φιλοξενία της κ.Ελένης τους οδήγησε σε ένα εξαιρετικό γεύμα με λαχταριστά ψητά της περιοχής ….

Όσο για το  club  και την δραστηριότητά του για 20 χρόνια, η ένωση διοργανώνει μια εκδρομή, κάθε δύο χρόνια, με σκοπό επισκεφτούν οδηγικά  τα μέλη της, μία νέα χώρα και με  στόχο  να φύγουν  από τον Noyal και να επιστρέψουν και πάλι  στον Noyal … Το καλύτερο είναι να φέρεις πίσω το αυτοκίνητο”

Ο Γαλικός σύλλογος έχει πραγματοποιήση  μέχρι τώρα εκδρομές, στα  Βαλκάνια 998, στη   Λιβύη, την Τουρκία κτλ  ενώ για το  2018, ο προορισμός ήταν η Ελλάδα.

Εβδομήντα πέντε πληρώματα εγκατέλειψαν  το Noyal-sur-Vilaine για 15 ημέρες ταξιδιού ,σε μια επίσκεψη που έχει προετοιμαστεί πριν από ένα χρόνο με τους διοργανωτές να φροντίζουν τα  πάντα, όπως γεύματα, ανταλλακτικά, κάρτες με ημερήσιες διαδρομές, ιατρείο, εισιτήρια πορθμείων ..ενώ ακόμη και γιατρός συνοδεύει την αποστολή.

 Ο προϋπολογισμός είναι € 3.400 ανά αυτοκίνητο, συν τα καύσιμα και τα διόδια.Στην αποστολή συνοδευουν με σκοπό την τεχνική υποστήριξη ,  τρία ημιρυμουλκούμενα, συμπεριλαμβανομένου ενός ψυγείου που μεταφέρει τρόφιμα για γεύματα, Επτά οχήματα, 4x4s ή μικρά φορτηγά μεταφέρουν μικρά κομμάτια με ανταλλακτικά  και δώδεκα κινητήρες σε πολύ καλή κατάσταση λειτουργίας.

 

ΤΡΙΚΑΛΑIDEES 2018 XRHSTOS ZARAMPOYKAS Î“ύρω από τον Victor Trucas, συμπρόεδρος της ένωσης Norev, Philippe, Joseph, Bernard, Christian, Michel, Marcel ... είναι έτοιμοι να φύγουν.

Back to top button
Close
Close