Ειδήσεις

Από τις παραλίες σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για να μην κλείσουν τα ”Λουτρά Σμοκόβου”

Άλλη μια πράξη του φετινού σήριαλ σχετική με τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας “Λουτρά Σμοκόβου – Δολοπια Α.Ε. ΟΤΑ” είχαμε σήμερα Δευτέρα 13 Αυγούστου και μετά από εσπευσμένη σύγκλιση του σώματος σε συνεδρίαση.

Το ζήτημα απασχολεί από το Μάιο το Δ.Σ. Σοφάδων αλλά και την ίδια την εταιρεία αφού η απόφαση του σώματος στις 29 Μαΐου που ελήφθη κατά πλειοψηφία ακυρώθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση μετά από προσφυγή του πρώην Δημάρχου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μπ. Παπαδόπουλου καθώς στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αντί για τρεις αιρετοί συμπεριλαμβάνονταν πέντε κατά παράβαση. Ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Ιουλίου και αφού είχε ακυρωθεί ήδη η απόφαση του Σώματος είχε προαναγγείλει προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152 όπου θα διεκδικούσε τη νομιμότητα της απόφασης.

Όπως ανέφερε στη σημερινή εισήγησή του αναλύοντας και το κατεπείγον της συνεδρίασης και μετά από ερωτήματα του Κου Παπαδόπουλου επέμεινε ότι προσφυγή θα γίνει έστω για την ηθική αποκατάσταση όμως θα πάρει 2-3 μήνες η διαδικασία κάτι που όπως ανέφερε αν γίνει και δεν προχωρούσαν άμεσα στον ορισμό νέου Διοικητικού Συμβουλίου τα Λουτρά θα κλείσουν από αύριο αφού ΓΕΜΗ και ΙΚΑ δεν δεχόταν να προχωρήσουν σε προσλήψεις συμβασιούχωνμε το υπάρχον καθεστώς.

Στη συζήτηση ετέθηκαν και πάλι ζητήματα από πλευράς της αντιπολίτευσης σχετικά με τη μη ψήφιση ισολογισμού για τα έτη 2016 και 2017 έτη για τα οποία όπως είπε ο Κος Παπαδόπουλος και πάλι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ήταν μη σύννομο κάτι που τονιζόταν όλα αυτά τα χρόνια. Ζητήθηκαν επίσης οι λόγοι για τους οποίους η πλειοψηφία δεν τηρούσε εμφανώς το επιτρεπό όριο των αιρετών στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας τα τελευταία χρόνια σαν να μην εμπιστευόταν τους δημότες, τους λόγους που δεν εισακούστηκε η μειοψηφία ώστε να κυλήσει η λουτρική περίοδος ομαλά ενώ υπήρξαν αναφορές και για οικονομικές πράξεις που πραγματοποιούνται αυτά τα χρόνια από ιδιωτικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σοφάδων τόνισε ότι και άλλες φορές το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας είχε περισσότερους από τρεις αιρετούς και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προχωρούσε κανονικά σε έγκριση της απόφασης ενώ και ο Κος Παπαδόπουλος δεν έκανε προσφυγή διερωτώμενος για το τι άλλαξε τη φετινή χρονιά. Διαβεβαίωσε για μια ακόμα φορά το Σώμα ότι και οι ισολογισμοί θα έρθουν προς ψήφιση κανονικά και η λουτρική περίοδος στα Λουτρά Σμοκόβου θα ολοκληρωθεί κανονικά και τότε θα μπορεί γίνει μια ακόμα πιο αναλυτική συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας.

Αναλυτικά τα νέα μέλη του Δ.Σ. της “Λουτρά Σμοκόβου – Δολοπια Α.Ε. ΟΤΑ” που ψηφίστηκαν από την πλειοψηφούσα παράταξη με την μείζονα μειοψηφία να δηλώνει “παρών”:

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Σκάρλος Αθανάσιος του Δημητρίου (επικεφαλής πλειοψηφία, Δήμαρχος)
2. Κουτσομηλιάς Ιωάννης του Αποστόλου (Δημ. Σ/λος)
3. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος του Στεφάνου (επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας)
4. Μαρκαντώνης Βασίλειος του Θωμά (δημότης)
5. Αλεξόπουλος Δημήτριος του Αποστόλου (δημότης)
6. Χασιαλής Θεόδωρος του Αποστόλου (δημότης)
7. Κονταξής Δημήτριος του Κων/νου (δημότης)
8. Κομπογιάννης Δημήτριος του Γεωργίου (δημότης)
9. Κυριακόπουλος Δημήτριος του Μιχαήλ (δημότης)

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. Σκρέτα Αικατερίνη του Σταύρου (Δημ. Σ/λος)
2. Εκίζογλου Σπυρίδων του Νικολάου (Δημ. Σ/λος)
3. Τσέλιος Φώτιος του Λάμπρου (Δημ. Σύμβουλος μείζονος μειοψηφίας)
4. Καρέλη Αθανασία του Γεωργίου (δημότισσα)
5. Τσιαχτάνη Κων/να του Αριστοτέλη (δημότισσα)
6. Βαλιμίτη Παναγιώτα του Σπυρίδων (δημότισσα)
7. Ζαχαράκη Αποστολία του Ηλία (δημότισσα)
8. Ξηρός Πέτρος του Γεωργίου (δημότης)
9. Κονταξής Βασίλειος του Δημητρίου (δημότης)

Στην ίδια συνεδρίαση του Σώματος συζητήθηκε και έγινε δεκτή ομόφωνα η δήλωση του παραίτησης του Προέδρου της “Λουτρά Σμοκόβου – Δολοπια Α.Ε. ΟΤΑ” κ. Δασκαλά Ανδρέα για προσωπικούς λόγους ο οποίος θυμίζουμε ότι με δημόσια επιστολή του γνωστοποίησε και την ανεξαρτητοποίησή του από πλειοψηφούσα παράταξη.

www.karditsalive.net

Back to top button
Close
Close