Travel

Από Λαμία σε Παρνασσό & Βελούχι: Αυτά τα ΒΙΝΤΕΟ θα σας ξεσηκώσουν σίγουρα για βόλτα και σκι!

Φύγαμε για σκι! Υπέροχες εικόνες σε δυο βίντεο για τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής μας και πόσο θα σας κοστίσει μια μέρα σε αυτά

Αν και μέχρι πρόσφατα ο καιρός δεν ευνοούσε τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, η Ζηνοβία και ο Ηφαιστίωνας έβαλαν τελικά τα δυνατά τους και έντυσαν τα ελληνικά βουνά με χιόνι.

Όσοι λοιπόν νοσταλγήσατε τις δύσκολες πίστες, τα επικά σλάλομ ή έστω μια κούπα ζεστό καφέ σε κάποιο σαλέ, δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε τα χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής μας.

Και αν το σκέφτεστε…αυτά τα δύο βίντεο θα σας κάνουν να ζηλέψετε και να ετοιμαστείτε για εξορμηση στο βουνό. Παρνασσός ή Βελούχι; Η επιλογή δική σας, αν και σε διαφορετικό στιλ, υπέροχα και τα δυο!

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ

Ο Παρνασσός είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, κατάφυτο από Κεφαλονίτικα έλατα με σπάνια φυσική ομορφιά. Στο βουνό αυτό λειτουργούν από το Δεκέμβριο έως τις αρχές Μαΐου, σε υψόμετρο 1.600-2.250 μέτρα, στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα, τα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού, τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα χιονοδρομικά της χώρας. Στα συν του ασφαλώς και οι 23 πίστες συνολικού μήκους 34 χλμ. για όλα τα επίπεδα.

Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

Η συνέχεια εννοείται πως δίνεται στο πολύβουο κεντρικό στενό της Αράχωβας, όπου δεν λείπουν οι νέες αφίξεις ή εναλλακτικά στις πλατείες της Αγόριανης και της Αμφίκλειας για όσους αναζητούν λίγη ησυχία.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού
Info: Ημερήσιες κάρτες χιονοδρομίας: 30€ (υψηλή περίοδος, Σαββατοκύριακα και αργίες), 20€ (χαμηλή περίοδος). Εκπτωτικό: 15€. Επισκέπτες: 15€(υψηλή περίοδος, Σαββατοκύριακα και αργίες), 10€(χαμηλή περίοδος)

Περισσότερες πληροφορίες και στο parnassos-ski.gr

 

ΒΕΛΟΥΧΙ

 

Το Βελούχι ή αλλιώς χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου σας προσκαλεί να ανεβείτε για σκι στις χιονισμένες πλαγιές του Τυμφρηστού. Το χιονοδρομικό είναι ένα από τα πιο παλιά και αξιόλογα στην Ελλάδα και απέχει μόλις 10 χλμ. από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας ακολουθώντας μια πολύ ωραία διαδρομή.

Χιονοδρομικό κέντρο Καρπενήσι

Είτε είστε πρωτάρηδες είτε προχωρημένοι, εδώ θα έχετε στη διάθεσή σας 18 πίστες υψηλών προδιαγραφών, σύγχρονα lifts και μια ειδική πίστα για snowboard. Οι πιο περιπετειώδεις, μπορείτε να διαλέξετε να κινηθείτε εκτός πίστας, σε μια από της 4 ελεύθερες διαδρομές που έχουν ανοιχτεί. Εάν δεν είστε λάτρεις των extreme, το ζεστό σαλέ του Βελουχίου θα γίνει το αγαπημένο σας σημείο για χαλάρωση. Σημειώστε ότι τα Σάββατα η νυχτερινή χιονοδρομία κρατά μέχρι τη μία τα μεσάνυχτα στο Βελούχι σε δύο πίστες με τo μεγαλύτερο νυχτερινό φωτισμό στην Ελλάδα.

Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφέρουμε ότι κατεβαίνοντας από το βουνό η πόλη του Καρπενησίου γύρω από την πλατεία και τους κεντρικούς πεζόδρομους σφύζει από ζωή. Θα ανακαλύψετε πολλές ομορφιές από το Μεγάλο Χωριό και το Παλαιό Μικρό Χωριό, μέχρι τους Κορυσχάδες, το Κλαυσί, το Βουτύρο και τη Μονή του Προυσσού.

Info: Ημερήσιο εισιτήριο: 20€ (Σαββατοκύριακο & αργίες), 12€(καθημερινές). Εκπτωτικό: 15,€& 12€ αντίστοιχα.

Περισσότερες πληροφορίες και στο snowreport.gr

Back to top button
Close
Close