Πολιτισμός

Απόλυτη επιτυχία συνάντησε η έκθεση του διεθνούς φήμης Φαρκαδόνιου Ζωγράφου Άγγελου Παναγιώτου που φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Παλλάς της Αθήνας

Απόλυτη επιτυχία συνάντησε η έκθεση του διεθνούς φήμης Φαρκαδόνιου Ζωγράφου Άγγελου Παναγιώτου που φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Παλλάς της Αθήνας

Για ένα περίπου 20ημερο, οι λάτρεις της Τέχνης και των Εικαστικών είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μια μοναδική έκθεση που φέρει τη υπογραφή του συντοπίτη ζωγράφου Άγγελου. Ο διεθνώς αναγνωρισμένος ζωγράφος, έργα του οποίου βρίσκονται σε σπίτια της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 20 μεταξοτυπίες, στο πλαίσιο της έκθεσης με θέμα «Αντιγράφοντας το Θεό. Η έκθεση φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Παλλάς της Αθήνας και κέντρισε την προσοχή πλήθους κόσμου.

Με τα έργα του ο ζωγράφος έρχεται ένα βήμα πιο κοντά στο Πλαστουργό. Αποτυπώνει μέσα από τα έργα του εικόνες που πραγματικά έρχονται ένα βήμα κοντά στο Θεό, που όλα μας γύρω αποτελούν δημιούργημά του. Αυτό το δημιούργημα ήρθε να αποτυπώσει ο ζωγράφος με τη δική του πινελιά και το χρώμα. Στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν το παρών εκπρόσωποι των Γραμμάτων, των Τεχνών και της Πολιτικής.

«Ο ζωγράφος για την συγκεκριμένη Έκθεση αναφέρει τα εξής: «Αντιγράφοντας τον Θεό στην πραγματικότητα θέλω να αντιγράψω την εικόνα του κόσμου που είναι συγχρόνως και μια πνευματική σύνθεση. Η φύση και η ζωή σε μια αρμονική συνύπαρξη όπου όλα τα πράγματα αποκτούν μια ιερότητα. Και αυτή η ιερότητα θα πρέπει να γίνει πρώτα μέρος της σύγχρονης σκέψης για να μπορέσει μετά ο άνθρωπος να πάρει μια πιο υπεύθυνη και πιο αξιοπρεπή στάση απέναντι στην ζωή. Σήμερα ζούμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή και το μέλλον μας δεν θα εξαρτηθεί από το πόσο θα προσαρμοστούμε στην εποχή μας αλλά από το πόσο θα αγωνιστούμε να την αλλάξουμε και να την κάνουμε πιο ανθρώπινη. Αυτός άλλωστε είναι και ο ανώτερος σκοπός της τέχνης. Να εξυψώσει τον άνθρωπο ενεργοποιώντας μέσα του τις ανώτερες αξίες. Αυτές που ισχύουν για πάντα όσο ο άνθρωπος θα σκέφτεται, θα δημιουργεί και θα ονειρεύεται ένα συνολικά καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο.».

Back to top button
Close
Close