MUST Read

Απτόητος ο Παπαστεργίου συνεχίζει να προσπαθεί για την “αλλαγή” της τοπικής αυτοδιοίκησης

Τη βεβαιότητά του, αλλά κυρίως το πώς – και από… ποιους – πρέπει επιτέλους να γίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο, παρουσιάζει με άρθρο του στο epoli.gr ο Δήμαρχος Τρικκαίων και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.

«H εποχή μας αλλάζει, οι ανάγκες μας αλλάζουν, οι πόλεις μας αλλάζουν. Προφανώς δεν μπορεί η Αυτοδιοίκηση να μείνει ίδια», τονίζει και το αιτιολογεί με “έσω-πληροφόρηση”, με τη χρησιμοποίηση μίας ευαίσθητης, προσωπικής αναφοράς, να υποδηλώνει με τον πιο δυνατό τρόπο, την προαναφερόμενη βεβαιότητα…:

«Τα 9χρονα αγόρια μου γνωρίζουν ήδη βασικούς κανόνες προγραμματισμού, μπορούν με ευκολία να αναζητήσουν πληροφορίες στο διαδίκτυο και να συμπληρώσουν ηλεκτρονικές φόρμες, όταν η Δημόσια Διοίκηση συνεχίζει να αποδεικνύεται εξαιρετικά δυσανεκτική σε οποιαδήποτε ψηφιακή αλλαγή, βλέποντας τους πολίτες απλώς σαν κλητήρες μεταφοράς εγγράφων…»

Η κοινωνία φεύγει μπροστά και το Δημόσιο -μαζί με τους Δήμους μας σαν παρακλάδι του- τρέχει πίσω ασθμαίνοντας, για να καλύψει αυτό το καταστροφικό κενό.

Ένα κενό που οι συνέπειές του δεν αντανακλώνται μόνο στη λειτουργία του, αλλά δημιουργούν ένα πολύ μεγάλο κόστος διαχείρισης και ένα ακόμη μεγαλύτερο έλλειμμα αξιοπιστίας του Δημοσίου έναντι του δημότη.

Θα τελειώσουμε ποτέ με όλα αυτά; Θα ξεκολλήσουμε από το τρίπτυχο λάμπα, λακκούβα, σκουπίδι;

Γιατί, ναι, αυτές είναι κάποιες από τις θεμελιώδεις υποχρεώσεις ενός Δήμου έναντι των δημοτών του, αλλά αλήθεια τί θα γίνει όταν αλλάξουμε όλες τις καμένες λάμπες, καλύψουμε όλες τις λακκούβες, μαζέψουμε όλα τα σκουπίδια;

Θα βρούνε δουλειά οι νέοι των πόλεών μας, θα γυρίσουν πίσω οι φίλοι, συγγενείς, παιδιά μας, που έφυγαν στο εξωτερικό;

Θα ανοίξουμε τις κοινωνίες μας στις προκλήσεις που έρχονται μπροστά μας, που είναι ήδη εδώ;

Θα ασχοληθούμε με την κλιματική αλλαγή, το περιβάλλον που με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο φωνάζει πως μας χρειάζεται κοντά του; Θα φέρουμε τον πολιτισμό στις πόλεις μας, στην καθημερινότητά μας, γύρω μας;

Θα αναστρέψουμε τη συγκέντρωση ανθρώπων, υπηρεσιών και πλούτου στα αστικά κέντρα;

Back to top button
Close
Close