MUST Read

Αποτελεί όνειρο πλέον η φωτογραφία στους Νέους Πόρους

Περισσότερες από 10.000 κλίνες είναι αδειανές σε έναν κατ’ εξοχήν τουριστικό προορισμό όπως είναι οι Νέοι Πόροι Πιερίας, μόλις μισή ώρα διαδρομή από τη Λάρισα. Τα τελευταία πολλά χρόνια ο τουρισμός και η καλοκαιρινή δραστηριότητα στους Νέους Πόρους στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στους Βαλκάνιους τουρίστες, κυρίως Σέρβους και από τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και από την Ουγγαρία, οι οποίοι για να έρθουν στην Ελλάδα έπρεπε να διασχίσουν οδικά τις δύο χώρες που προαναφέρθηκαν.Ξενοδοχείο Adonis Νέοι Πόροι | Hotel Adonis Neoi Poroi | Πιερία ...

Φέτος λόγω του κορονοϊού τα σύνορα έκλεισαν στους Ευζώνους με αποτέλεσμα καθημερινά το τελευταίο διάστημα να γίνονται ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία της περιοχής.Πάνω από 40 χρόνια επιχειρηματίας στην εστίαση και την ενοικίαση κλινών ο κ. Τάκης Γαλάνης, ο οποίος κάνει και εκείνος αναφορά στη μείωση των τουριστών στον Πλαταμώνα, από τα Βαλκάνια.
Το πρόβλημα λέει ο κ. Γαλάνης είναι ενιαίο για όλα τα παράλια της Πιερίας, τα οποία στηρίζονται στον τουρισμό από τις βαλκανικές χώρες των οποίων οι τουρίστες δεν μπορούν να έρθουν λόγω απαγορεύσεων.
Και κ. Τάκης Γαλάνης καταλήγει: «Ωστόσο ο Πλαταμώνας θα επιβιώσει και μέσα από αυτή την πανδημία που έλαχε. Και θα επιβιώσει γιατί ο Πλαταμώνας, κυρίως, στηρίζεται στους Λαρισαίους οι οποίοι πάντα έρχονταν, έρχονται και θα έρχονται και τους ευχαριστούμε γι’ αυτό».

Back to top button
Close
Close