Τρίκαλα

Απατεώνες προσπαθούν «χτυπήματα» σε ανυποψίαστους Τρικαλινούς

Θύμα τηλεφωνικής απάτης παραλίγο να πέσει σήμερα επιχειρηματίας της Καλαμπάκας   από… απατεώνα!

Ο απατεώνας επικοινώνησε με τον επιχειρηματία για αγορά προϊόντος αξίας 430 ευρώ το οποίο θα τοποθετούσε τεχνικός της πόλης μας με κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό του επιχειρηματία.

Στη συνέχεια ο απατεώνας έστειλε το αποδεικτικό κατάθεσης (πλαστό ) το οποίο έδειχνε λάθος ποσό κατά την μεταφορά ( πληρωμή του προϊόντος ) ύψους 4430 αντί για 430 – προσπαθώντας να βγάλει κέρδος 4000 χιλ ευρώ – επικοινωνώντας με τον επιχειρηματία ζητώντας να του γίνει άμεσα επιστροφή του λάθους ποσού εκμεταλλευόμενος και των ημερών για να φανεί αν έγινε πραγματικά η κατάθεση η όχι.

Ο υποψιασμένος επιχειρηματίας απάντησε κατάλληλα στον απατεώνα πως για να κάνει μια τέτοια επιστροφή θα πρέπει να δει πρώτα τα χρήματα στον λογαριασμό του ενημερώνοντας σχετικά και τον μηχανικό που ο απατεώνας χρησιμοποίησε το όνομά του.

Φυσικά αφού ο απατεώνας δεν μπόρεσε να πιάσει κορόιδο τον επιχειρηματία “εξαφανίστηκε” κλείνοντας τα τηλέφωνα του. Παρόμοιο περιστατικό υπήρξε και πάλι στην περιοχή μας, όπως μας έγινε γνωστό, χωρίς πάλι επιτυχία… από απατεώνα που προφασίστηκε δημόσιο πρόσωπο!Με βάση το παραπάνω γεγονός να είστε προσεκτικοί στις όποιες συναλλαγές…

Άλλο περιστατικό με αρνητική κατάληξη 

Ανενόχλητοι συνεχίζουν την δράση τους οι επιτήδειοι που με διάφορα προσχήματα προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, με εύκολα θύματα τις περισσότερες φορές τους ηλικιωμένους

Σύμφωνα με πληροφορίες του TV10.gr τελευταίο θύμα είναι μια ηλικιωμένη, η οποία το απόγευμα της Παρασκευής έχασε 9 χρυσές λίρες, χωρίς να αντιληφθεί πως «παγιδεύτηκε» σε καλοστημένη απάτη.

Συγκεκριμένα, επιτήδειοι της τηλεφώνησαν και της είπαν πως η κόρη της ενεπλάκη σε τροχαίο και μάλιστα βρίσκεται στο Νοσοκομείο. Για να απεμπλακεί από τις ευθύνες θα πρέπει να δώσει ένα χρηματικό ποσό. Μη έχοντας εκείνη, θέλησε να δώσει τις λίρες της, με τους απατεώνες να της ζητούν να τις …κρεμάσει στον αυλότοιχο του σπιτιού της.

Η υπόθεση για τους απατεώνες είχε αίσιο τέλος, ενώ για η άτυχη γυναίκα μόλις αντιλήφθηκε πως έπεσε θύμα απάτης, ήταν πολύ αργά.

Εν τω μεταξύ, πριν λίγες ημέρες σημειώθηκε ακόμη ένα κρούσμα με ηλεκτρονική οικονομική συναλλαγή, με Τρικαλινό επιχειρηματία να χάνει περίπου 1.300 ευρώ.
Για τα περιστατικά έχει ενημερωθεί η Αστυνομία, η οποία εφιστά την προσοχή στους πολίτες.

Back to top button
Close
Close