Idees SportsUncategorized

ΑΟ Πυργετού: Ερασιτέχνες σε επαγγελματικά πρότυπα!

Η ομώνυμη ομάδα του Πυργετού  ιδρύθηκε το 1976, αποτελώντας ένα από τα ιστορικότερα σωματεία της περιοχής. Από την ομάδα και τις ακαδημίες της έχουν αναδειχθεί ποδοσφαιριστές που στη συνέχεια έκαναν καριέρα τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο ενώ στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής δραστηριότητας η ομάδα την δεκαετία του 1980 αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Η ανδρική ομάδα, η οποία την παρούσα στιγμή αγωνίζεται στην  Α’ τοπική κατηγορία ΕΠΣΤ, αποτελεί μια σταθερή  δύναμη στο Τρικαλινό  ποδόσφαιρο. Εκείνο όμως που την αντιπροσωπεύει περισσότερο είναι το ήθος, η αξιοπρέπεια, η προσπάθεια η υπομονή και η επιμονή. Το να αναγνωρίζεις και την ήττα, με δεδομένο όμως ότι έχεις δώσει τον καλύτερό σου αυτό.  Με πρόεδρο την τελευταία δεκαετία τον Γιώργιο Μπουλογεώργο γέννημα θρέμμα του Πυργετού, ελεύθερος επαγγελματίας στον χώρο τον ΜμΕ και με ετήσιο  μπάτζετ του σωματείου πάντα στα δεδομένα του ερασιτεχνισμού χωρίς τις υπερβάσεις αλλά με γνώμονα την βιωσιμότητα της ομάδας  στην υψηλότερη κατηγορία του νομού .

Μάλιστα  στόχος των ανθρώπων της ομάδας του Πυργετού αποτελεί η συνεχής βελτίωση με σωστούς και ρεαλιστικούς προσανατολισμούς οραματιζόμενοι  την δημιουργία τέτοιων συνθηκών, οι οποίες θα παρέχουν στα παιδιά ένα φιλικό, υγιές και ασφαλές περιβάλλον και μάλιστα αγωνιζόμενοι σε πολύ καλές αθλητικές εγκαταστάσεις . Στην προπονητική πυραμίδα κυριαρχεί για δεύτερη συνεχή σαιζόν η παρουσία του βετεράνου ποδοσφαιριστή  του ΑΟΤ Ξενοφών  Πάτρα μια ηγετική φυσιογνωμία που άφησε την αγωνιστική του, χροιά την δεκαετία του 1980 με την κυανέρυθρη φανέλα .Στο ρόστερ ξεχωρίζει η παρουσία νεαρών παικτών παντρεύοντας το πάθος και την ανάδειξη με την εμπειρία των λίγο παλιών όπως του Γιώργου  Ιακωβάκη .

Η Ακαδημία της συνοικιακής ομάδας των Τρικάλων έχει στις τάξεις της περίπου 70 παιδιά ηλικίας 5-17 ετών, λειτουργώντας ως πρώτο βήμα    στον αναπτυξιακό αθλητισμό σύμφωνα με την γενική φιλοσοφία των διοικούντων  . Με την κοινωνική υπόσταση σε πρώτο πλάνο και με δεδομένο ότι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός οφείλει να έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα, το σωματείο δημιούργησε μια άρτια οργανωμένη Ακαδημία σε όλους τους τομείς. Με συνεργάτες καταξιωμένους όπως ο προπονητής Κώστας Γουργουλιάς που πλέον βρίσκεται για τρίτη σαιζόν στα τμήματα υποδομής  με ειδική εμπειρία πάνω στο ποδόσφαιρο  , με προγράμματα για όλες τις ηλικιακές ομάδες και λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα προβλέπονται διεθνώς: Την ηλικία, το επίπεδο, το σωματομετρικά στοιχεία και τον ενδεδειγμένο παιδαγωγικό τρόπο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ομάδας Γιώργιο Μπουλογεώργο “Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία της συμμετοχής  σε αγώνες και τουρνουά , βιώνοντας μοναδικές εμπειρίες που τους κάνουν καλύτερους αθλητές και καλύτερους ανθρώπους αποκτώντας εφόδια που θα βοηθήσουν τα παιδιά στην συνέχεια της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής αφού οι δραστηριότητες της Ακαδημίας δεν μένουν μόνο σε αθλητικά events, αλλά και σε κοινωνικές, πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις .

Στόχος είναι μέσα από τον σωστά διαπαιδαγωγημένο αθλητή να βγουν πειθαρχημένα και σωστά άτομα, με όνειρα, ιδανικά αξίες και φιλοδοξίες”αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ομάδας…..

cz

Back to top button
Close
Close