Τρίκαλα

Αντίθετη με την αυτοδιοικητική κίνηση Παρθένη, η βουλευτής Παναγιώτα Δριτσέλη.

Την αντίθεση της στη συμμετοχή του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παρθένη στην αυτοδιοικητική κίνηση ‘Μένουμε Τρίκαλα’ εξέφρασε ανοιχτά μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Δριτσέλη:

« Είναι θεμιτό να προχωράνε αυτοδιοικητικές κινήσεις, όπως το ‘Μένουμε Τρίκαλα’. Από κει και πέρα τα στελέχη μας, όπως είναι ο κ. Παρθένης, θα πρέπει να συστρατευτούν σε μια συλλογική προσπάθεια όπως το κόμμα έχει αποφασίσει. Το έτος που θα διανύσουμε είναι ένα έτος πυκνού πολιτικού χρόνου, και οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η προμετωπίδα για την επιβίωση μας στις τοπικές κοινωνίες. Σε αυτό τον αγώνα το κόμμα με τις αποφάσεις του έχει θέσει τα μέλη σε έναν αγώνα συστράτευσης. Όποιος αυτό το καταλαβαίνει προφανώς και συστρατεύεται.

Δεν κατάλαβα ποτέ γιατί στελέχη πρώτης γραμμής, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής,  προχώρησαν σε μια κίνηση χωρίς να είναι σε συνεννόηση με τα αρμόδια όργανα του κόμματος και να μην λαμβάνουν υπόψη αυτά που έχουμε συλλογικά αποφασίσει. Η αυτοδιοίκηση έχει μεν τα δικά της χαρακτηριστικά, πρέπει να είναι ακομμάτιστη αλλά δεν πρέπει να είναι όμως απολίτικη.

Ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης είπε ξεκάθαρα ότι οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ ανά την Ελλάδα θα προχωρήσουν σε προγραμματικές συνεργασίες, όχι ο καθένας από τα στελέχη μας να συμμετέχει σε αυτοδιοικητικές κινήσεις από μόνος του και μετά να συνομιλεί. Εμένα περισσότερο με ενόχλησε ότι κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί πόσο μεγάλο είναι το διακύβευμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Γι’ αυτό και το πρόβλημα μου δεν είναι η ύπαρξη του ‘Μένουμε Τρίκαλα’, αλλά το ότι στελέχη, όπως ο κ. Παρθένης, έδρασαν ερήμην του κόμματος.

Είναι ένα πολύ βασικό καθήκον της Νομαρχιακής Επιτροπης να βάλει στη συζήτηση πώς θα συνεχίσει η αυτοδιοικητική κίνηση του κόμματος. Αν δεν συμμορφώνονται τα στελέχη μας με την απόφαση είναι δικό τους πρόβλημα, το μπαλάκι δεν είναι σε μας αλλά στους ιδίους.»

Back to top button
Close
Close