MUST Read

Ανατρέπονται τα πάντα μεγάλες αλλαγές για την ποιότητα του γάλατος ..και γενικά στον πρωτογενή τομέα

Στη Βουλή προς ψήφιση έχει εισαχθεί το νομοσχέδιο για τις«Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα», που προβλέπει πολύ αυστηρά πρόστιμα για τις επιχειρήσεις που προβαίνουν σε νοθεία ΠΟΠ προϊόντων, όπως η φέτα

Σύμφωνα με τα όσα συζητήθηκαν στην ειδική επιτροπή της βουλής αλλά και στο αρμόδιο υπουργείο αλλάζουν πολλά που αφορούν το γάλα και την ποιότητα  όσο και την προέλευση του . Οι επιχειρήσεις που διαπιστώνεται ότι κάνουν νοθεία ή παραπλανούν το κοινό, θα καταβάλλουν πρόστιμο από 30.000 έως 300.000 ευρώ, ενώ αυτές με τζίρο άνω των 10 εκ. ευρώ, κινδυνεύουν με πρόστιμο από 0,5% έως 6% επί του τζίρου τους. Επίσης, εφόσον διαπιστωθεί ότι το κέρδος τους από την παραβίαση της νομοθεσίες ήταν μεγαλύτερο, αυξάνεται αντίστοιχα και το πρόστιμο.

Παράλληλα όμως, θα επέρχεται και ποινή, που φτάνει έως τα δύο χρόνια, αλλά και δημοσιοποίηση της επωνυμίας της επιχείρησης, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Επίσης στις διασταυρώσεις που θα γίνονται στον τομέα των κτηνοτροφικών προϊόντων, της αβγοπαραγωγής, του μελιού, του ελαιολάδου κ.α.

Back to top button
Close
Close