Επιχειρείν

Ανακάμπτει η αγορά των ακινήτων και στα Τρίκαλα

Φρένο στην παρατεταμένη ύφεση των τελευταίων ετών φαίνεται να πατάει η αγορά ακινήτων καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία του μεγαλύτερου πανελλαδικού κτηματομεσιτικού δικτύου της χώρας, της RE/MAX Ελλάς αλλά και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, καταγράφονται τάσεις σταθεροποίησης μέσα στο κλίμα της γενικότερης αβεβαιότητας και των οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πανελλαδικού δικτύου της RE/MAX, οι τιμές των κατοικιών υποχώρησαν οριακά το 2016 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Σε εθνικό επίπεδο, οι τιμές των μεταχειρισμένων ακινήτων μειώθηκαν κατά μέσο όρο 2,3%, ενώ των νέων ακινήτων (κάτω των 5 ετών) δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη μεταβολή (0,2%).

Η πρόβλεψη των συμβούλων ακινήτων της RE/MAX για την ελληνική αγορά ακινήτων το επόμενο χρονικό διάστημα είναι συγκρατημένα αισιόδοξη. Πρώτον, «η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης αλλά και προοπτικές ανάπτυξης. Ακολούθως, παρατηρείται έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό αλλά και αύξηση της ζήτησης από την εγχώρια αγορά, καθώς οι τιμές των ακινήτων έχουν φτάσει σε ένα ιδιαίτερα ελκυστικό επίπεδο και το ακίνητο εξακολουθεί να αποτελεί μία αξιόπιστη επιλογή για επένδυση, σε συνδυασμό μάλιστα με τη διάθεση των τραπεζών για αύξηση των χορηγούμενων στεγαστικών δανείων».

Back to top button
Close
Close