Τρίκαλα

Αναβάθμιση της πισίνας του Αη-Γιώργη μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος».

Σχέδια για αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου Τρικκαιών.

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δ.,Τρικκαίων συζητήθηκε και η αξιοποίηση της πισίνας, του Πάρκου του Αη-Γιώργη, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Φιλόδημος.Πρόκειται για ένα έργο ανάπλασης του πάρκου με σχέδια για σκεπαστή ανοιγόμενη οροφή στην πισίνα,  μια πρόταση που θα χρηματοδοτηθεί κατά 60% από το πρόγραμμα και το υπόλοιπο ποσό από το Δήμο Τρικκαίων, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Θ. Σπανού στη ΛΈΣΧΗ 976. Μια πρόταση για την οποία και η αντιπολίτευση είναι θετική εφόσον θα γίνει αξιοποίηση της περιοχής του Πάρκου, ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή.

Μέσω της αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος «Φιλόδημος» θα ενισχυθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης των Δήμων και των Περιφερειών ενόψει εκλογών.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την παροχή 200 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και 320 εκατ. ευρώ για έργα που αφορούν κτιριακές αναβαθμίσεις.

Λήψη απόφασης περί αποδοχής της συμμετοχής του Δήμου Τρικκαίων στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων» (πρόσκληση IVμε αρ. πρωτ. 2225/14-1-2019) με την κατάθεση προς χρηματοδότηση πρότασης Π/Υ 200.000€ με τίτλο «Επισκευή και συντήρηση πισίνας και κτηρίων στο πάρκο Αγίου Γεωργίου Δήμου Τρικκαίων»

 

Back to top button
Close
Close