Τρίκαλα

Ανάστατος ο επιχειρηματικός κόσμος στα Τρίκαλα -επιτήδειοι αφαιρούν χρήματα μέσω e-banking

Δείτε την καλοστημένη κομπίνα

Απάτη αρκετών χιλιάδων ευρώ αρχίζει να καταγράφεται ανάμεσα στους επαγγελματικούς κύκλους της πόλης καθώς σπείρα ληστεύει, προκλητικά, ανυποψίαστους επιχειρηματίες.Για το γεγονός πλέον είναι ενήμερη η ασφάλεια Τρικάλων η οποία έχει ξεκινήσει και την διαδικασία αναζήτησης  των υπόπτων με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα ο οποίος είναι ενήμερος για το όλο θέμα καθώς χρειάζεται να ανοίξουν λογαριασμοί Τραπεζών μεταφοράς χρημάτων. Η διαδικασία ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή, όταν ιδιοκτήτες Τρικαλινής επιχείρισης κατάλαβαν ότι επιτήδειοι τους αφαίρεσαν χρήματα από τον λογαριασμό τους.Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν η κομπίνα στηρίζεται στην πειθώ αγοράς του υποτιθέμενου πελάτη ο οποίος ισχυρίζεται ότι εκ μέρους γνωστού προσώπου, θέλει να κάνει μια γρήγορη αγορά.

Μάλιστα επικαλώντας διαφόρους λόγους, περί βιασύνης κτλ και άμεσης ανάγκης τοποθέτησης της αγοράς του προϊόντος , ζητά τον λογαριασμό iban της εταιρίας  για να καταβάλει τα χρήματα της τελικής τιμής αφού για να δείξει φυσικότητα κάνει και παζάρια.Ο επαγγελματίας λόγω φόρτου εργασίας η μπροστά σε μια εύκολη  αγοροπωλησία, του δίνει τον λογαριασμό της εταιρίας για να καταθέσει τα χρήματα της αγοράς.

Σχεδόν αμέσως μετά για να γίνει απόλυτα πιστευτός o υποτιθέμενα πελάτης  ότι κατέθεσε τα χρήματα ηλεκτρονικά μέσω ebanking παρουσιάζει πλαστό καταθετήριο μεταφοράς χρημάτων .Φυσικά από άλλη τράπεζα ώστε να υπάρχει ο χρόνος του εμβάσματος και η μη άμεση εμφάνιση των χρημάτων στον λογαριασμό του επιχειρηματία. Αμέσως ξεκινά και το πιο δύσκολο μέρος της ψεύτικης συναλλαγής. Ο πελάτης ξαναπαίρνει τηλέφωνο και προσποιείται θρασύτατα πλέον ότι έχει κάνει λάθος και αντί για το ποσό της συμφωνίας πχ 3000 χρημάτων έχει βάλει κατά λάθος 6000ε. Τότε και πάλι  με φυσικό και απαιτητικό τρόπο ζητά να του επιστραφούν τα χρήματα αυτήν την στιγμή πείθοντας τον συνομιλητή ότι τα έχει μεγάλη ανάγκη.

Όσοι έχουν πειστεί πλέον με τα λεγόμενά του πέφτουν αμέσως στην παγίδα .Ο πελάτης τους δίνει τον λογαριασμό του , ο οποίος, φαίνεται και στην πλασματική απόδειξη που αρχικώς τους έχει στείλει  από την υποτιθέμενη μεταφορά και ο επιχειρηματίας ξεκινά  την διαδικασία μεταφέροντας τα χρήματα με ebanking στον υπαρκτό λογαριασμό .Από εκεί και μετά είναι θέμα χρόνου να γίνει αντιληπτή η αληθινή διαδικασία. Τα προστιθέμενα χρήματα  έχουν μπει σε λογαριασμό φυσικού προσώπου και αμέσως μεταφέρονται από τον επιτήδειο σε άλλον λογαριασμό με αποτέλεσμα να χρειάζεται μεγάλη διαδικασία να αποκαλυφθεί που τελικώς καταλήγουν και σε ποιους .

Η αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων είναι πλέον ενήμερη, διενεργεί έρευνα για τον τελικό αποδέκτη, όπως και το επιμελητήριο Τρικάλων που έχει ενημερωθεί και  καλεί τους επιχειρηματίες να προσέξουν ιδιαίτερα τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους .

trikalaidees

Back to top button
Close
Close