Idees Sports

Ανάβαση της Ο.Λ. Καλαμπάκας σε Ντουζελ (Γκιουζέλ) Τεπε και Δοκίμι

Ο βραζιλιάνος συγγραφέας Παουλο Κοελιο έγραψε ότι το σύμπαν συνωμοτεί να εκπληρώσει την επιθυμία μας, όταν  θέλουμε κάτι πάρα πολύ.

Αυτό πραγματικά  μας συνέβη την Κυριακή που μας πέρασε.

Η έντονη επιθυμία μας να ανέβουμε στις κορφές του Ανηλιου Ντουζελ Τεπε και Δοκιμι παρά τα τρία μέτρα χιόνι, έγινε πραγματικότητα. Ο θαυμάσιος για την εποχή καιρός ήταν σύμμαχός μας.

Αφετηρία το χιονοδρομικό του Ανηλιου. Η ανηφορική πορεία μας, παράλληλη αρχικά από τις πίστες των σκιέρ, σε απόσταση ασφαλείας μας οδήγησε προς την κορυφή. Το  κατάλευκο υπέροχο τοπίο μας ενθουσίασε τόσο πολύ που οι φωτογραφικές μηχανές πήραν φωτιά! Το γαλάζιο του ουρανού με το λαμπερό χιόνι ήταν το τέλειο φόντο για κάθε επίδοξο φωτογράφο.

Μετά από δύο ώρες ανάβασης, πατήσαμε  ευτυχισμένοι την πρώτη κορυφή. Το δέος της ομορφιάς που μας περιέβαλε ήταν απερίγραπτο. Θαυμάσαμε τις πανέμορφες κατάλευκες κορφές της Πίνδου όπως το Λακμο αλλά και τον μεγαλοπρεπή Όλυμπο στην ανατολική πλευρά του ορίζοντα.

Η επιστροφή ήταν πιο σύντομη, αλλά συγχρόνως και πιο δύσκολη εξαιτίας της ολισθηρότητας του χιονιού και του παγωμένου ανέμου. Οι νέες ορειβάτισσες της παρέας είχαν την ευκαιρία να βιώσουν το βουνό στο χειμερινή του εικόνα και τα κατάφεραν καλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γυναικείο φύλλο υπερτερούσε καθώς ήμασταν οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες. Φθάσαμε στο όμορφο σαλέ του χιονοδρομικού μετά από μια ώρα κατάβασης με τα απαραίτητο διασκεδαστικό παιχνίδι της χιονοτσουλήθρας.

Εύχομαι να ζούμε συχνά τόσο όμορφες στιγμές, στην υπέροχη φύση, κάθε εποχή του χρόνου

Πάντα Ψηλά

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ

Back to top button
Close
Close