Υγεία/fitness

«Αλλάζουμε για να ζούμε!» Ημέρα αφιερωμένη στην 4η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. 

 

Με το σύνθημα «Αλλάζουμε για να ζούμε!» και με το λογότυπο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου, φωταγωγήθηκε χθες  το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων. Με τον τρόπο αυτό η  η Βουλή συμμετείχε ενεργά στην εθνική προσπάθεια και στην εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού για την ασθένεια με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η έρευνα για τον καρκίνο προσφέρει όλο και περισσότερες θεραπείες και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής των καρκινοπαθών, όμως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου είναι μια αφορμή να σημειωθεί ότι καταγράφονται συνεχώς περισσότεροι ασθενείς.

Το 2015, 8,8 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν από τον καρκίνο σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Πρόκειται για τη δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως, μετά τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Το παράδοξο είναι ότι χάρη στις προόδους της ιατρικής τα ποσοστά επιβίωσης των ασθενών αυξάνουν, όμως παράλληλα αυξάνει και ο αριθμός των κρουσμάτωνΣύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα κρούσματα αναμένεται να σημειώσουν αύξηση 70% τις επόμενες δύο δεκαετίες.

«Γνωρίζουμε πώς να τον προλαμβάνουμε. Γνωρίζουμε πώς να τον εντοπίζουμε. Γνωρίζουμε πώς να τον θεραπεύουμε όλο και καλύτερα. Γνωρίζουμε πώς να τον αντιμετωπίζουμε. Και κερδίζουμε στη μάχη κατά του καρκίνου», δήλωσε ο Κριστόφ Λερού υπεύθυνος επικοινωνίας της Ένωσης κατά του Καρκίνου στη Γαλλία.

Ωστόσο για την οργάνωση, που φέτος γιορτάζει τα 100 χρόνια της, η μάχη δεν τελειώνει ποτέ.

Πολλοί είναι οι παράγοντες που εξηγούν την αύξηση εμφάνισης της νόσου. Αρχικά η γήρανση του πληθυσμού, καθώς ο κίνδυνος να εμφανίσει κάποιος καρκίνο αυξάνεται με την ηλικία.

Back to top button
Close
Close