Γάμος - Βάπτιση

Αλήθεια τι γίνεται με το δώρο του κουμπάρου;

 

Το δώρο του κουμπάρου είναι ένα θέμα που σηκώνει μεγάλη κουβέντα. Ο κουμπάρος είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόσωπο τόσο για την ημέρα του γάμου όσο και για το υπόλοιπο της κοινής ζωής του ζευγαριού. Εθιμοτυπικά, θα πρέπει να του προσφέρετε ένα δώρο για την τιμή που σας κάνει να σας παντρέψει.

Τα παλαιότερα χρόνια, το δώρο του κουμπάρου ήταν κάποιο αντικείμενο αξίας κυρίως για το σπίτι, κάποιο σερβίτσιο πορσελάνινο, κάποιο φωτιστικό, ίσως και κάποιο επιτραπέζιο διακοσμητικό ή ρολόι. Τα τελευταία χρόνια τα δώρα γίνονται πιο προσωπικά και πιο χρηστικά. Ένα άλλο θέμα είναι το δώρο του κουμπάρου αν θα είναι στολισμένο στην εκκλησία ή όχι. Αυτό εξαρτάται από το είδος του δώρου. Αν είναι κάτι που μπορεί να στολιστεί, και το επιθυμείτε και εσείς φυσικά, μπορείτε να το στολίσετε σε διάφανο κουτί με κουφέτα, κορδέλες, τούλι κλπ και να το έχετε δίπλα από το καλάθι με τις μπομπονιέρες. Ένα ρολόι για τον κουμπάρο ή ένα σετ κοσμημάτων για την κουμπάρα είναι κάτι που μπορείτε να το στολίσετε για να υπάρχει στην εκκλησία. Αν είναι κάτι ογκώδες, πρακτικά δεν γίνεται να υπάρχει στον χώρο της εκκλησίας. Αν οι κουμπάροι σας είναι ζευγάρι, μπορεί να έχετε συνεννοηθεί μαζί τους να τους δωρίσετε κάποια ηλεκτρική συσκευή για το σπίτι τους ή ένα τριήμερο ταξίδι. Συνήθως τα προσωπικά δώρα τα δίνετε στους κουμπάρους κατ ’ιδίαν μερικές μέρες πριν το γάμο.

Μερικά πρωτότυπα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον κουμπάρο σας είναι : μια πένα ή κάτι αντίστοιχο που ξέρετε ότι θα του φανεί χρήσιμο στην εργασία του, ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα, ένα κινητό ή ένα tablet, αν είναι λάτρεις κάποιου συγκεκριμένου σπορ, μπορείτε να του δωρίσετε ένα συλλεκτικό κομμάτι της αγαπημένης του ομάδας ή κάποιο αξεσουάρ για το αγαπημένο του σπορ-χόμπι, ένα ρολόι ή κάποιο gadget αν είναι λάτρεις του είδους. 

Για την κουμπάρα σας μερικά δώρα που θα μπορούσατε να επιλέξετε είναι : μια δωροεπιταγή για περιποίηση spa, ένα σετ κοσμημάτων, μια τσάντα ή παπούτσια κάποιου αγαπημένου της οίκου, ένα τριήμερο ταξίδι.

Αν θέλετε να τους δώσετε το δώρο πριν το γάμο, αλλά από την άλλη θα θέλατε να τους δώσετε κάτι και την ημέρα του γάμου σας ως ένδειξη αγάπης και αφοσίωσης στη φιλία σας και την κουμπαριά, μπορείτε να ζητήσετε να τους φτιάξουν μια μπομπονιέρα παρόμοια με τις μπομπονιέρες του γάμου σας , που να είναι πιο ιδιαίτερη , με κάποιο επίχρυσο διακοσμητικό σαν γούρι. Μια χειροποίητη κάρτα με λόγια αγάπης  και ευχαριστίες για την τιμή που σας έκαναν να είναι κουμπάροι σας.  Επίσης, θα μπορούσατε και μια εικόνα ενός αγίου – προστάτη για να τους φυλάει.

Μαριάννα Μαγουλά

 

Back to top button
Close
Close