Τρίκαλα

Ακόμη ένα τμήμα αθλητικής κατεύθυνσης ιδρύεται στα Τρίκαλα !

 

 

Με ένα (μόνο) τμήμα τοποθετήθηκε υπέρ των Τρικάλων ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, στην ευρεία προγραμματισμένη συνάντηση της Τετάρτης 17 Οκτωβρίου 2018, στο υπουργείο. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, πρόκειται για το τμήμα Διεθνές Τμήμα Αθλητικού Μάνατζμεντ, τετραετούς φοίτησης. Ο κ. Παπαστεργίου θεωρεί ως θετική αυτή την εξέλιξη, αλλά συνεχίζει να επιμένει ότι η πληροφορική και η αγροδιατροφή είναι άλλοι δύο σημαίνοντες τομείς για τον Δήμο Τρικκαίων και τον νομό Τρικάλων.

Η συνάντηση

Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρόντων του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού, των τριών αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Μιχαλάκη Τρικάλων, Κολυνδρίνη Μαγνησίας και Τσιάκου Καρδίτσας, των τριών Δημάρχων, κ. Παπαστεργίου Τρικκαίων, Καλογιάννη Λαρισαίων και Αλεξάκου Καρδίτσας και των πρυτάνεων Πανεπιστημίου και ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Ζ. Μαμούρη και Ξ. Σπηλιώτη.
Στην έναρξή της ο υπουργός αναφέρθηκε ξανά στα του νομοσχεδίου, αναφέροντας ότι στον νομό Τρικάλων πρόκειται να ιδρυθεί το Διεθνές Τμήμα Αθλητικού Μάνατζμεντ, μαζί με το Διαιτολογίας – Διατροφολογίας, στη ΣΕΦΑΑ. Για το εν λόγω τμήμα, ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι είναι μια θετική εξέλιξη, που επιτείνει την εξωστρέφεια της ΣΕΦΑΑ και του Δήμου Τρικκαίων, ενισχύοντας τις διεθνείς συνεργασίας.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων επιμένει για πληροφορική και αγροδιατροφή

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαστεργίου επικέντρωσε σε τρία σημεία:
– η ανισοκατανομή τμημάτων και σχολών στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παραμένει εναντίον του νομού Τρικάλων
– η πληροφορική είναι ένας κλάδος στον οποίο ο Δήμος Τρικκαίων αναγνωρίζεται από όλους, διεθνώς
– η αγροδιατροφή είναι ένας ακόμη κρίσιμος και σημαντικός τομέας για τον νομό.
Επέμεινε, δε, σε αυτά, τονίζοντας τη σημασία για την ίδρυση άλλων δύο τμημάτων, με αντικείμενα σπουδών πληροφορική και αγροδιατροφή. Επιπροσθέτως, αναρωτήθηκε, γιατί το θετικό βήμα, που είναι η ίδρυση «Ινστιτούτου Ευφυών συστημάτων παραγωγής και Ευφυών πόλεων», δεν συνεχίζεται, με τη λειτουργία του στην πόλη των Τρικάλων, που ήδη διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία. Ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρ. Μιχαλάκης πρότεινε την παραμονή τμήματος που θα είναι εξέλιξη του υπάρχοντος τμήματος ΤΕΙ, αλλά ο υπουργός απέρριψε το ενδεχόμενο αυτό.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων, επίσης, τόνισε, πόσο σημαντική εξέλιξη είναι για ολόκληρη τη Θεσσαλία η αναβάθμιση του Πανεπιστημίου, παρά τις αντιρρήσεις για το χωροταξικό. Οπότε, πρότεινε, να εξαντληθεί ο διάλογος των φορέων με τους πανεπιστημιακούς και το υπουργείο, μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, για την άρση της ανισοκατανομής, που αδικεί κατάφωρα τα Τρίκαλα.
Στη δε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Τρικκαίων επισημαίνει: «Είναι θετικό βήμα, η ίδρυση ενός ακόμη τμήματος που ενισχύει την εξωστρέφεια και τις δυνατότητες συνεργασιών σε ευρεία κλίμακα. Αλλά είναι τελείως άδικο, το να μην έχει ακόμη ιδρυθεί τμήμα με αντικείμενο την πληροφορική –  για δράσεις της οποίας η περιοχή μας αναγνωρίζεται από όλους – αλλά και την αγροδιατροφή. Καλώ τους βουλευτές, αλλά και όλους τους φορείς, να κινηθούν στην κατεύθυνση αυτή, παρά το καινοφανές, το Ινστιτούτο Ευφυών Πόλεων, να μη λειτουργεί στα Τρίκαλα.

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

 

Back to top button
Close
Close