Travel

Αγώνας δρόμου στα βάθη της γης και ανάμεσα από μπουκάλια κρασί

Οι δρομείς έτρεχαν στις σκοτεινές στοές της υπόγειας κάβας, που εκτείνεται σε μια απόσταση 200 χλμ κάτω από τη γη, κοντά στη πρωτεύουσα της Μολδαβίας. Χορευτές, μουσικοί και τραγουδιστές, που φορούσαν παραδοσιακά κοστούμια, έδιναν παράσταση μέσα στο σκοτάδι στο κελάρι, ενθαρρύνοντας τους δρομείς, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν τουρίστες από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη αλλά και ντόπιοι.

Το κελάρι του… Γκίνες!

Το κρατικό οινοποιείο Milestii Mici εισήλθε στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το 2005, επειδή αποθήκευσε τον μεγαλύτερο αριθμό μπουκαλιών με κρασί στον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, βρίσκονται αποθηκευμένα εκεί περίπου 2 εκατομμύρια μπουκάλια κρασί.

Μέρος του αγώνα έλαβε χώρα στα ολισθηρά μονοπάτια έξω στο χιόνι, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος εκτυλίχθηκε υπογείως, με τους δρομείς να τρέχουν δίπλα σε τεράστια δρύινα βαρέλια με κρασί. Μετά τον τερματισμό, τους περίμενε, τι άλλο από ένα ποτήρι κρασί.Σχετική εικόνα

«Αντίθετα με οποιονδήποτε άλλο αγώνα, στον οποίο έχω συμμετάσχει, αυτή είναι μια μοναδική εμπειρία ζωής. Το να τρέχουμε μέσα σε ένα κελάρι δεν συγκρίνεται με τίποτα άλλο και παντού υπήρχαν άνθρωποι που ζητωκραύγαζαν. Ήταν τόσο ενθουσιασμένοι, τόσο απίστευτα χαρούμενοι που ήμασταν εκεί, αυτό δεν το ζεις ποτέ σε ένα απλό αγώνα 10χλμ» περιέγραψε η Έιμι ΜακΝτόναλντ από τον Καναδά.

Προκειμένου οι συμμετέχοντες να μην χαθούν, οι διοργανωτές τους έδωσαν χάρτες με τις υπόγειες «οδούς», στις οποίες είχαν δώσει ονόματα από ποικιλίες κρασιών.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από τον αγώνα δρόμου… στο κελάρι

κελάρικελάριΠηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Back to top button
Close
Close