Ειδήσεις

Αγοραστός: Εντάξαμε έγκαιρα στο ΕΣΠΑ τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της Πυροσβεστικής

Δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Εμείς μιλάμε με έργα. Διότι μόνον τα έργα λένε πάντα την αλήθεια»
«Στις Περιφέρειες διαχειριζόμαστε το 30% περίπου του ΕΣΠΑ και το χρησιμοποιούμε για να γίνονται έργα κυρίως στους δήμους»
«Αν και το 60% από τα έσοδα των λαϊκών αγορών πρέπει οι Δήμοι να το αποδίδουν στην Περιφέρεια, πολλές Περιφέρειες δεν τα λαμβάνουν προκειμένου να στηρίξουμε τους Δήμους»

Παραθέτουμε ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ με δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στη δημοσιογράφο Μαρία Δεληθανάση:

Στο στρατηγικό περιφερειακό σχεδιασμό τους πολύ πριν τις φετινές πυρκαγιές πολλές Περιφέρειες, όπως η Θεσσαλία, έχουν εντάξει συγκεκριμένη δράση προκειμένου το Πυροσβεστικό Σώμα με πόρους του ΕΣΠΑ μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Σχεδιασμών να εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό του και να αποκτήσει νέα οχήματα, δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός..
Όπως αποσαφηνίζει ο κ. Αγοραστός σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των πυρκαγιών, την ευθύνη έχει αποκλειστικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία και οι Περιφέρειες λειτουργούν επικουρικά. Δηλαδή, συνδράμουν ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, δίνοντας γκρέιντερ, χωματουργικά, υδροφόρες κ.α..
Οι Περιφέρεις διαχειρίζονται το 30% περίπου του ΕΣΠΑ προς όφελος κυρίως των δήμων

Back to top button
Close
Close