Ειδήσεις

Έφεδροι καταδρομείς στον Όλυμπο για το ΚΕΟΑΧ 2020 (φωτ.)

Το 3ήμερο 17, 18 και 19 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή μελών Λεσχών της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων το Κ.Ε.Ο.Α.Χ. 2020.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Συνολικά συμμετείχαν 59 Έφεδροι Καταδρομείς από 7 Λέσχες – Μέλη μας, ενώ υπήρχαν συμμετέχοντες από τον Ν. Έβρου και από την Αθήνα. Αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά, όταν κάτι το θέλουμε πραγματικά, τα χιλιόμετρα δεν είναι πρόβλημα.

Η εκπαίδευση θα γινόταν σε αντικείμενα όπως είναι:

·         Καιρικές συνθήκες – ρουχισμός – διατροφή.

·         Χιονοδρομία καταβάσεων.

·         Επιβίωση σε χιονοσκεπείς περιοχές – καταλύματα.

·         Υγιεινή – κίνηση – χιονοστιβάδες και αναζήτηση ατόμων.

·         Στάση σώματος – Τεχνικές βάδισης και πτώσεις στο χιόνι και στον πάγο.

·         Διατροφή – διαβίωση – Α! Βοήθειες στο βουνό.

Υπεύθυνος από την Π.Ο.Ε.Δ. είχε οριστεί ο:

·         Μαστροθανάσης Αντώνης Πρόεδρος της ΛΕ.ΚΑ-Λ Ν. Πιερίας

Ενώ υπεύθυνος εκπαίδευσης ήταν ο:

·         Κοΐδης Παναγιώτης Γιάννης Γεν. Γραμματέας της ΛΕΔ Ν. Φλώρινας.

Ο καιρός φέτος δεν στάθηκε «σύμμαχος» μας αφού το χιόνι ήταν ελάχιστο, οι καιρικές συνθήκες εξαιρετικά καλές, επικρατούσε άπνοια και η καθαρότητα του αέρα ήταν πολύ καλή. Οι συμμετέχοντες προτίμησαν, λαμβάνοντας υπόψη τις άριστες καιρικές συνθήκες, να ανέβουν μέχρι την κορυφή του Αγ. Αντωνίου στα 2.815μ (η 3η ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου) και από εκεί να απολαύσουν την μοναδική θέα. Το καταφύγιο Ανάγκης που υπάρχει εκεί, φιλοξένησε για λίγο τους συμμετέχοντες και στην συνέχεια άρχισε η κάθοδος προς τις εγκαταστάσεις του Κ.Ε.Ο.Α.Χ.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.Δ. αισθάνονται την ανάγκη να σας ευχαριστήσουν όλους για την οργάνωση, το ζήλο, την προθυμία, το ήθος και το φρόνημα που επιδείξατε σε όλη την διάρκεια του 3ήμερου και δεσμευόμαστε ότι το Κ.Ε.Ο.Α.Χ. 2021 θα είναι καλύτερο σε επίπεδο οργάνωσης και αντικειμένων, αφού και εμείς μαθαίνουμε από τυχόν λάθη αλλά και παραλείψεις που υπήρξαν».

Φωτογραφικά στιγμιότυπα:

Back to top button
Close
Close