Design

Ένα παλιό διαμέρισμα του 19ου αιώνα στο Παρίσι παραδίδει μαθήματα στυλ!

Ένα παλιό διαμέρισμα του 19ου αιώνα στην Boulevard Malesherbes, στο κέντρο του Παρισιού, επέλεξαν για δική τους κατοικία το σχεδιαστικό δίδυμο των Patrick Gilles & Dorothée Boissier -ζευγάρι στη ζωή και στη δουλειά- και το διαμόρφωσαν σε έναν πραγματικό παράδεισο αισθητικής και καλού γούστου. Το εσωτερικό του διαμερίσματος των 300 τ.μ. είναι πραγματικά μαγικό, αφού διαθέτει υπέροχες ψηλές οροφές, μεγάλους ανοιχτούς χώρους, γαλλικά παράθυρα και διαχρονικές φόρμες, που παραπέμπουν στον κλασικό τρόπο  ζωής. Είναι τόσο όμορφο που η αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα συνδιαλέγεται υπέροχα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής του 21ου αιώνα! Σημαντικό ήταν για τα δύο παιδιά του ζευγαριού να είναι σε θέση να κυκλοφορούν άνετα μέσα στο σπίτι, ενώ παράλληλα να σέβονται την ιστορία που τους περιβάλλει. Ακόμη, μεγάλη προσοχή δόθηκε στη διατήρηση της αρχικής ξυλουργικής επένδυσης και των πάνελς που καλύπτουν όλη την έκταση του σπιτιού, τα οποία στη συνέχεια βάφτηκαν υπόλευκα δημιουργώντας ένα ιδιαίτερο και ήρεμο κέλυφος σε όλο το σπίτι. Η δομή του κεντρικού καθιστικού περιστρέφεται γύρω από τη βιβλιοθήκη, κάτι που δημιουργεί ένα αίσθημα τεράστιας ελευθερίας. Η μοναδική χρωματική απόχρωση που υπάρχει στο σαλόνι είναι αυτή της παλέτας του γκρίζου, που δίνει ακόμη πιο ζεστή και φιλόξενη αίσθηση στον χώρο.

20159419534996601079805-sbig.jpg

73cf7fff55b0b81070c4e1025851b7c5.jpg

Οι παραδοσιακές φόρμες που διατηρήθηκαν δημιουργούν μια μεγάλη δυναμική, όπως το παρκέ τύπου ψαροκόκαλο που αναδεικνύεται υπέροχα και στη σύγχρονη interior προσέγγιση. Ο συνδυασμός των δύο στυλ, του δομικού σχεδιασμού και του interior σχεδιασμού, είναι ευδιάκριτος τόσο στην κουζίνα όσο και στα μπάνια. Το μαρμάρινο backsplash και ο ενσωματωμένος νεροχύτης είναι ένα πολυτελές στοιχείο της παλιάς εποχής που διατηρεί παράλληλα απλοϊκές, σύγχρονες γραμμές. Στην κουζίνα, τα ντουλάπια που στηρίζονται στο πάνω ράφι και το πάντρεμα των τριών ξύλων, κάθε ένα μοναδικό στη δική του μορφή, αποτελούν ένα εξαιρετικό στοιχείο. Φυσικά, η τραπεζαρία που σχεδίασαν οι Gilles & Boissier είναι ένα ιδανικό παράδειγμα κλασικού σχεδιασμού σε μοντέρνο ύφος.

Τα περισσότερα έπιπλα και φωτιστικά σχεδιάστηκαν από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, δημιουργώντας στους εσωτερικούς χώρους το χαρακτηριστικό τους σχεδιαστικό ύφος, κάτι που ήταν έτσι ακριβώς επιθυμητό. Για παράδειγμα, στον διάδρομο, η επένδυση των τοίχων διακόπτεται από ένα μεγάλο κρεμαστό φωτιστικό που συνδυάζεται με μια κομψή κονσόλα  και τη φωτογραφία αλόγου του Steven Klein. Εδώ οι δύο κόσμοι, αυτός της επένδυσης και των σύγχρονων στοιχείων, λειτουργούν μαζί αρμονικά. Σε όλο το διαμέρισμα, τα έργο τέχνης και η τοποθέτησή τους παίζει βασικό ρόλο στον χαρακτήρα των χώρων. Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από την acte2galerie, του στενού φίλου του ζευγαριού, Alexander Percy.

Τέλος, το κυρίως υπνοδωμάτιο ακολουθεί την ίδια γλώσσα. Εδώ έχουν επιλεγεί απλοϊκά αλλά πολύ άνετα κομμάτια που ακολουθούν το αγαπημένο κλασικό ύφος. Στο σύνολό του το διαμέρισμα είναι ένα λαμπερό παράδειγμα interiors που σέβεται το κέλυφος και το αναδεικνύει με τρόπο μοντέρνο και ταυτόχρονα αριστουργηματικό. Δεν είναι τυχαίο, πως τα ονόματα των Gilles & Boissier βρίσκονται πίσω από τον σχεδιασμό, οι οποίοι ξεχωρίζουν για τον ιδιαίτερο τρόπο χειρισμού των έργων τους.

Back to top button
Close
Close