Πολιτισμός

Ένας Ιταλός καλλιτέχνης έκανε εικόνα πως πέρασε κάθε χώρα στον κορονοιό


Μπορεί ο John Lenon να έγραψε το διάσημο Imagine του εν μέσω πολύ διαφορετικών συνθηκών, αλλά το κομμάτι-μανιφέστο ειρήνης παραμένει διαχρονική αξία και ενθαρρύνει νέες ερμηνείες μέχρι σήμερα.

Όπως αυτή του Ιταλού καλλιτέχνη Pierpaolo Rovero, ο οποίος έκανε ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος -φαντάστηκε όλους τους ανθρώπους, στα σπίτια τους εν μέσω καραντίνας, σε διάφορες πόλεις του κόσμου.

Και αφού το φαντάστηκε, το αποτύπωσε σε εντυπωσιακά και καλαίσθητα illustrations τα οποία κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Ο Rovero, συνέδεσε κάθε μία από τις πόλεις του με μία κυρίαρχη δραστηριότητα -στο Λονδίνο πίνουν τσάι, στο Παρίσι παίζουν κλασική μουσική, στο Άμστερνταμ ζωγραφίζουν και στην Αθήνα (!) αθλούνται.

Λονδίνο

Κάθε πόλη έχει τη δική της κυρίαρχη απόχρωση που υπογραμμίζει την αρχιτεκτονική της -άλλοτε ατμοσφαιρικό μωβ, άλλοτε χρυσό του ηλιοβασιλέματος και άλλοτε μπλε, από την ώρα που σουρουπώνει και τα κτήρια ανάβουν τα φώτα τους.

Παρίσι

Μάλιστα, ο ίδιος δημοσιεύει στο Instagram του και close ups από ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες με τις οποίες έχει διανθίσει τις εικόνες του, ενώ προκαλεί το κοινό με μίνι challenges -όπως το να βρουν τον John Lenon στην εικόνα της Βιέννης.

Βιέννη

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα έργα που δημιουργήθηκαν με αφορμή και στη διάρκεια της πανδημίας.

Μαδρίτη

Αθήνα

Άμστερνταμ

Χονγκ Κονγκ

bovary.gr

Back to top button
Close
Close