ΠολιτισμόςΠολιτισμός

Ένας επαγγελματίας “τερσεδόρ” πρόσφερε χειροποίητα κουβανέζικα πούρα

Μια έκπληξη περίμενε όσους Λαρισαίους το πρωί της Πέμπτης περνούσαν από την οδό Δευκαλίωνος στη Λάρισα. Εκεί ένα εξειδικευμένος τερσεδόρ (στρίφτης) έφτιαχνε έξω από κατάστημα καπνικών ειδών χειροποίητα κουβανέζικα πούρα.

Έτσι μπορούσε κάνεις μυηθεί στην διαδικασία από ένα ειδικό του πούρου. Ο Liosbel, όπως είναι το όνομα του, μέσα σε λίγα λεπτά παίρνοντας τον εκλεκτό αποξηραμένο καπνό  έφτιαχνε ένα μοναδικό κουβανέζικο πούρο. Ο κουβανός βρέθηκε στην Λάρισα μέσω προωθητικής ενέργειας της εταιρείας Habanos της Κούβας.

πούρο 2πούρο 6

ΟΧρήστος Γκουνιαρούδης (ιδιοκτήτης του καταστήματος) με το Κουβανό στρίφτη Liosbel 

Ο Χρήστος Γκουνιαρούδης ιδιοκτήτης του καταστήματος μίλησε για την τέχνη του φημισμένου κουβανέζικου πούρου. «Ο συγκεκριμένος στρίφτης μας παρουσιάζει πως γίνεται η διαδικασία για να φτάσουμε και να απολαύσουμε ένα μοναδικό πούρο. Όλα γίνονται στο χέρι προκειμένου να είναι τέλειο το προϊόν».

πούρο 4Πούρο 1

Είναι χαρακτηριστικό- σύμφωνα με το ιδιοκτήτη του καταστήματος- υπάρχει κάμψη της ζήτησης από τους Λαρισαίους τις μέρες της κρίσης όμως υποστηρίζει ότι σε καμιά περίπτωση σε μιλάμε για ένα ακριβώς προϊόν. Τα πούρα σε επίπεδο τιμή κυμαίνονται από 2,5- 40 ευρώ το κομμάτι, κάτι που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να το δοκιμάσει.

Πούρο 5

Π.Γ

Back to top button
Close
Close