Ειδήσεις

Άφαντος ο ιερέας «τρύπα» πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα οικονομικά.

Όσοι γνωρίζουν καλά τον ιερέα, αναφέρουν ότι πέταξε τα ράσα στις αρχές του προηγούμενου μήνα και έγινε καπνός αναγκάζοντας έτσι τη Μητρόπολη να αρχίσει επίσημη έρευνα για το περιστατικό

Εικόνες με ιδιαίτερη αξία παραμένουν άφαντες, «τρύπα» πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ στα οικονομικά, ένα σπίτι που δεν άνοιγε, κι ένα στέλεχος της τοπικής εκκλησίας που δεν έχει εμφανιστεί τους τελευταίους μήνες… Αμέσως στα… βαθιά βρέθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος καθώς καλείται να διαλευκάνει μια υπόθεση μυστηρίου στον γειτονικό Τύρναβο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ελευθερίας».

Το ζήτημα ωστόσο που προκύπτει είναι πως απ’ αυτήν την ιστορία αναδύεται μια οσμή σκανδάλου στις τάξεις της τοπικής εκκλησίας. Οι πηγές της εφημερίδας αναφέρουν πως η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν γνωστή στα υψηλόβαθμα στελέχη της Μητρόπολης τα τελευταία χρόνια. Όταν έφτασε στα χέρια του νέου Μητροπολίτη η υπόθεση ενορίας του Τυρνάβου, τοποθέτησε άμεσα δικό του ελεγκτικό μηχανισμό με πρόσωπα της εμπιστοσύνης του.

Μέσα από την έρευνα έγινε γνωστό πως όλο αυτό το διάστημα το οικονομικό κενό της ενορίας αγγίζει τις 140.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα απουσίαζαν από τη φυσική τους θέση κάποιες εικόνες. Πρωταγωνιστικό πρόσωπο της θολής αυτής υπόθεσης φέρεται να είναι ένα πρώην στέλεχος της τοπικής εκκλησίας.

Στο εν λόγω πρώην στέλεχος της ενορίας, φερόμενο ως πρωταγωνιστή της πολύπλοκης υπόθεσης, δόθηκε μια διορία για να παραδώσει κλειδιά σπιτιού όπου διέμενε, στη Μητρόπολη στην οποία και ανήκει το σπίτι. Η διορία έληξε προ ημερών όμως εκείνος δεν επέστρεψε τα κλειδιά. Κινητοποιήθηκε η Μητρόπολη και στο σπίτι που ανοίχθηκε βρέθηκαν κάποιες από τις εικόνες. Δεν βρέθηκαν όμως όλες…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας ήδη έχει αντικατασταθεί ενώ το τελευταίο διάστημα δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή. Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πόρισμα της εσωτερικής έρευνας κάποια στιγμή να καταλήξει στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές με σκοπό να διερευνηθεί τυχόν ύπαρξη ποινικών ευθυνών.

Πηγή: eleftheria.gr

Back to top button
Close
Close